PSD Timiş, prin Florin Bîrsăşteanu şi Dan Idolu, acuză administraţia Robu de lipsă de transparenţă şi izolare faţă de cetăţeni

PSD Timiş, prin Florin Bîrsăşteanu şi Dan Idolu, acuză administraţia Robu de lipsă de transparenţă şi izolare faţă de cetăţeni

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Florin Bârsăşteanu, candidat PSD la Primăria Timişoara, şi Dan Idolu, consilier local PSD, acuză administraţia Robu de lipsă de transparenţă şi de izolare a Primăriei Timişoara, faţă de cetăţeni.

Cei doi au atras atenţia că astfel cea mai mare problemă a Consiliului Local Timişoara şi a lui Robu a fost lipsa de transparenţă, cauzată de lipsa dialogului cu oamenii, în ciuda reţelei de socializare prin  care Robu îşi transmite mesajele. O altă cauză a izolării a fost desfiinţarea consiliilor consultative de cartier, care erau un mijloc foarte bun de comunicare cu cetăţenii. „Astfel, administraţia Robu s-a îndepărtat mai mult de oameni, a rămas în cuibul ei de izolare, a suspendat transmisiunile în direct ale şedinţelor CLT, nu s-au mai ţinut audienţe a delegat activitatea de contact direct cu oamenii. Astfel, foarte puţini cetăţeni au reuşit să interacţioneze cu primarul Robu. Datorită lipsei de transparenţă şi de comunicare, s-a generat o pasivitate a societăţii civile în toate domeniile. Domnul primar şi-a făcut numai proiectul dânsului neţinând cont de proiectele oraşului şi de necesităţile cetăţenilor şi de aici randamentul extrem de scăzut al administraţiei actuale”, a spus Florin Bârsăşteanu.

O altă problemă ridicată de Bârsăşteanu a fost în legătură cu permanenta şicană de care a avut parte PSD în regimul Robu: aşa-zisul boicot al membrilor PSD faţă de Timişoara, inclusiv din partea Guvernului Ponta. Cu acest prilej, medicul Florin Bârsăşteanu a prezentat dovezi care combat teoria aşa-zisului boicot. „Aş vrea să îi amintesc domnului Robu că, dacă Guvernul Ponta nu susţinea puternic financiar Colterm, plătind datoriile acumulate din 2006, din timpul guvernărilor PDL şi PNL, probabil Colterm intra în incapacitatea de plată şi în faliment. Atunci, lucrurile ar fi fost mult mai grave. Banii de la Guvernul Ponta au scos din faliment atât Colterm, cât şi RATT, în plus, s-a micşorat preţul gigacaloriei şi a scăzut TVA. Aş vrea să reamintesc coparticiparea Guvernului Ponta la finanţarea Spitalului de Copii Timişoara. Din păcate, în acest moment, unitatea sanitară este într-o situaţie care pare fără ieşire. Domnul Robu a vrut să facă acest proiect cu firme de partid şi datorită inabilităţilor tehnice ale celor care au făcut proiectul”, a precizat Bârsăşteanu. Despre lipsa de finanţare a centurii de ocolire a oraşului şi de acuzele de neimplicare a Guvernului Ponta, Bârsăşteanu a spus: „Vreau să amintesc că prin implicarea parlamentarilor noştri s-a reuşit introducerea în master-plan a centurii ca obiectiv. Ceea ce spune Robu nu este real. Centura este în master-plan, dar nu s-a finanţat niciun obiectiv din acel master-plan. Sun convins că în următorul guvern vom găsi audienţă pentru a realiza acest obiectiv foarte important pentru oraş”, a explicat Bârsăşteanu.

Dan Idolu a rezumat pe scurt activitatea Consiliului Local Timişoara, la final de mandat şi a acuzat încă o dată administraţia Robu de lipsa de transparenţă decizională ca obligaţie legală. „Este prevăzut în lege ca anumite teme de interes public să producă dezbateri, dar nici măcar noi, consilierii PSD şi PNL, nu ştiam de anumite lucruri. Acesta este adevărul. Nu ştiam. Toate s-au emis prin dispoziţii şi dacă există ceva rău sunt dispoziţiile prin care se reglementează activitatea comisiei de circulaţie şi de ordine publică. Gândiţi-vă câte rele provoacă, începând cu bicicletele care nu au voie să circule şi terminând cu organizarea anumitor spectacole, situaţia transportului public şi mulţimea de semafoare care se montează pe toate străduţele la intersecţie. Cred că intenţionat nu există un inventar al semnelor de circulaţie. Aşadar Timişoara este condusă prin dispoziţii, nu prin hotărâri ale consiliului local. A inventat acest subterfugiu –prin dispoziţia primarului, un fel de ordonanţă de urgenţă a guvernului, prin care au făcut ce au vrut. De unde e rădăcina acestui rău? Din lipsa de dezbatere publică şi din nerespectarea legii. Ca o problemă să nu mai treacă prin CLT unde să fie dezbătută şi, astfel, să fie încurcate anumite jocuri de interese, s-a aplicat prin dispoziţia primarului. Ultima a fost în 16 martie 2016 când s-au numit membrii în comisie. Preşedinte la comisia de circulaţie este Nicolae Robu, vicepreşedinte, Culiţă Kiş. Dacă Culiţă face regulament de circulaţie în oraş este ruşinea ruşinii. E împotriva legii. Nu s-a dorit transparenţă. S-au înfiinţat comisii cu funcţionari din primărie pentru a se ocoli dezbaterea publică”, a atenţionat Idolu.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *