PSD refuza sa voteze bugetul pe 2019 al Primariei Timisoara

PSD refuza sa voteze bugetul pe 2019 al Primariei Timisoara

Cu nici trei ore înainte ca bugetul pe acest an al Primăriei Timișoara să fie supus votului în ședința ordinară, consilierii locali PSD au anunțat că se vor abține la vot.

Daniel Idolu, liderul aleșilor locali PSD, a explicat că au fost informați de abia ieri că astăzi acest proiect va fi supus votului, lucru care nu i se pare în regulă.

Joi am fost informat de către cei din primărie că vineri ne vom aduna în comisii, iar pe lista primită pe mail nu apărea și proiectul de buget. De abia luni am primit o altă ordine de zi, în care am văzut că era trecut și bugetul municipiului Timișoara pe acest an. Ne așteptăm să fie organizată o dezbatere în comisii pe tema proiectului de buget, dar nu a fost discutat bugetul în nicio comisie“, a declarat Dan Idolu.

Liderul consilierilor locali PSD a atras atenția asupra faptului că unii bani se duc aiurea, cum sunt zecile de studii de prefezabilitate sau fezabilitate pentru realizarea unei linii de metrou sau construirea de fântâni ornamentale în tot orașul. De asemenea, Dan Idolu a amintit că Primăria Timișoara intenționează să aloce “sute de mii de euro” pentru montarea de camere video pentru supravegherea rampelor clandestine de gunoi.

Votând proiectul, am gira niște ilegalități și abuzuri. Sunt 20 de milioane de lei cheltuiți pe studii de fezabilitate, unele sunt supraevaluate ca valoare. Noi ne vom abține în a vota acest buget. Nu depunem niciun amendament, pentru că degeaba le depunem, ne vom abține“, a adăugat Idolu.

Primarul Nicolae Robu le-a transmis consilierilor locali PSD că le place circul și că din punctul de vedere electoral au doar de pierdut cu o astfel de atitudine.