PSD rade de “amatorismul proverbial” marca Pavel Popescu

PSD rade de “amatorismul proverbial” marca Pavel Popescu

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Contrele privind fondurile care merg către proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 par să nu se mai termine. De data aceasta, deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu a ieșit la rampă. El a scris pe pagina sa de Facebook că Ministerul Culturii finanțează prea puțin acest proiect și acuză PSD că “ne îngropați în rușine cu fiecare zi ce trece”. A dat încă o dată dovadă de amatorism.

<Ministerul Culturii acționează în calitate de autoritate de management responsabilă de organizarea și gestionarea acțiunii Capitale Culturale Europene pentru anul 2021 în România. Titlul de Capitală Culturale Europeană în anul 2021 reprezintă o prioritate pentru România și generează avantaje substanțiale în domeniile cultural, social și economic, atât pe parcursul anului respectiv cât și ulterior.> Informația poate fi găsită și pe site-ul Ministerului Culturii. Perioada de pregătire a acestui eveniment internațional, prevăzută în programul PSD este 2016-2020, iar bugetul alocat de Ministerul Culturii este 12 milioane de euro. Ei bine, aflați că în 2 ani suma totală alocată a fost de doar 18.000 de euro, adică 1,5% din total buget. Il invit public pe breazul ministru al culturii, domnul Valer Daniel Breaz, să explice ce se va alege de acest eveniment extrem de important? Pentru România acest eveniment este un bun prilej de-a se afirma în cultura europeană. Pentru a căștiga titlul de Capitală Europeană în 2021, România a depus un proiect prin care și-a asumat organizarea și desfășurarea acestui eveniment. Ori proiectul nu poate fi realizat în lipsa banilor prevăzuți în buget. Ne îngropați în rușine cu fiecare zi ce trece, domnilor din PSD! În enorma și istorica voastră rușine“, scrie deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu pe Facebook.

Ca să se înțeleagă mai bine cum stă treaba cu finanțarea proiectului, PSD Timiș i-a explicat încă odată deputatului PNL cine și câți bani se dau pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Într-o continuă căutare a capitalului politic şi a notorietăţii, deputatul PNL Pavel Popescu dă din greşeală în greşeală şi dezinformează timişorenii. Ascultând, probabil, sfatului preşedintelui său Ludovic Orban – acela de a scoate parii la PSD-işti –, Pavel Popescu a ţinut cu tot dinadinsul să ne arate încă o dată amatorismul său proverbial. Într-o postare pe un site de socializare, deputatul acuză PSD Timiş că îngroapă proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, invocând slaba finanţare venită din partea Ministerului Culturii. Pentru ca lucrurile să fie clare şi înţelese şi de Pavel Popescu, trebuie făcute câteva precizări:
– O parte a banilor de care dispune Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 provine de la Guvernul României, prin Ministerul Culturii. Anul trecut, ATCCE a obţinut o finanţare, în urma unui proiect depus, de 850.000 de lei, bani pe care ministerul i-a alocat.
– Cofinanţatori ai ATCCE sunt Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Municipiului Timişoara, instituţii care alocă sume pentru proiectele culturale ale Asociaţiei şi decontează bani dacă aceste proiecte se implementează.
– Ministerul Culturii nu a alocat 12 milioane de euro pentru ATCCE, această sumă fiind declarată de Asociaţie necesară întregului program, iar în urma discuţiilor dintre reprezentanţii celor două entităţi s-a convenit ca ministerul să aloce bani, în limita maximă a celor 12 milioane, în urma unor proiecte depuse direct la Ministerul Culturii. Că Asociaţia a depus sau nu proiecte culturale, este o cu totul altă discuţie.

Aşadar, dezinformările şi minciunile pot fi uşor demontate, pentru că lucrurile sunt destul de clare. Doar cine nu vrea, în cazul de faţă deputatul Popescu, nu poate înţelege“, transmite PSD Timiș.