PSD îi cere lui Nicolae Robu să anunțe termenul de finalizare a PUG-ului Timișoarei

PSD îi cere lui Nicolae Robu să anunțe termenul de finalizare a PUG-ului Timișoarei

- in Locale, Politica, Stiri
0

Organizația PSD Timișoara îi cere imperativ primarului Nicolae Robu să facă o declarație publică prin care să anunțe termenul de finalizare a planului urbanistic general al Timișoarei. De ce PSD cere aceasta? Daniel Idolu, liderul Grupului PSD de consilieri locali din cadrul CLT, a explicat joi, 21 februarie, cu prilejul unei conferințe de presă, la care a participat și Matei Suciu, deputat și vicepreședintele PSD Timiș.

În primul rând, fiindcă așa spune legea nr. 350 din 2001 și OUG nr. 7 din 2011, că obligația de actualizarea PUG-ului aparține Primăriei Timișoara, într-un interval de 5 -10 ani. La noi din 2002 au trecut 17 ani. Ce se întâmplă? Faptul că nu avem un PUG lasă libertatea serviciului de urbanism și a domnului Robu să aibă abordări foarte ciudate și foarte diverse în funcție de cel care solicită documente pentru investiții în Timișoara. Așadar le lasă libertatea să se refere ba la PUG-ul vechi, care este depășit de termen, ba la cel nou, care nu este finalizat. De aici se ajunge la multe confuzii. Chiar în ultima ședință de plen, pe mine, personal, domnul Robu m-a jignit și m-a atacat în stilul caracterestic, așa cum a făcut și cu presa. Atunci a insistat să aprobăm un PUG ilegal. În decembrie au venit cetățenii cu avocatul și a fost retras documentul. În ianuarie, a fost prezentat pe furiș cu un sfert de oră înainte să nu afle vecinii de acel imobil construit pe mai multe nivele cu 150 de locuri de parcare. Atunci a căzut iarăși. Acum să vii cu jigniri și acuze a treia oară când a căzut documentul, atunci este un semn de întrebare asupra domnului Robu în ceea ce privește această insistență în ilegalitate. Fiindcă nu există un PUG de aceea se întâmplă toate acestea. PUG-ul trebuie să traseze politica de dezvoltare a orașului, de urbanizare, să nu se mai poată permite jonglerii”, a declarat Daniel Idolu.

De asemenea, PSD Timișoara solicită imperativ Primăriei Timișoara, conform legii nr. 213 din  1998, finalizarea inventarierii domeniului public. Termenul final a fost în decembrie 2018.

Am avut în ultima ședință de plen înscrierea în cartea funciară a două străzi – Gospodarilor și Cehov. Pe una dintre ele chiar locuiesc de mulți ani. Cum de nu le-a atras atenția că pe aceste două străzi s-a deviat traficul, când se lucra pe Martirilor, când s-a aprobat extinderea rețelelor de apă canal și toate utilitățile. Acum ne-am trezit că nu există străzile. Sunt străzi care aflăm că nu există, deși sunt asfaltate, au canalizare și rețea electrică. Așadar este inadmisibil că se întâmplă așa ceva în Timișoara. De fapt se încalcă legea care pedepsește foarte aspru asemenea lucruri. Orice societate își face anual un inventar, care este verificat de Curtea de Conturi și de ANAF. Cum se poate în Timișoara ca, din 1998, cu termen 2018, cu primar în funcție din 2012, să nu avem un inventar real al străzilor? Îmi pun întrebarea retorică: Oare de ce nu se face un nou PUG al orașului și nu se realizează inventarierea domeniului public?”, a fost mesajul lui Daniel Idolu.

Gh. M.