PS Lucian în vizită la Anina

PS Lucian în vizită la Anina

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Cu ocazia Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, vineri, 16 martie, a avut loc în sala de festivități a Centrului de Afaceri din Anina vernisarea de icoane vechi. Au fost prezenți Preasfințitul Lucian-Episcopul Caransebeșului, părintele protopop de Reșița, Gheorghe Suveți, părintele inspector social și activități cu tineretul Mihai Ciucur, preoții din Orașul Anina: părintele Alin Muntean, părintele Horia Mailat, părintele Marius Negoiță, membrii A.T.O.R., Centrul de Tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare Steierdorf – Anina, elevi, cadre didactice și părinți.

Părintele inspector social, Mihai Ciucur, a subliniat scopul acestui vernisaj,respectiv anul icoanei și a prezentat modul de desfășurare al zilei, mulțumind Preasfințitului Părinte Lucian și tuturor celor prezenți la vernisaj și la premierea care urmează.

Părintele Alin Muntean, în calitate de gazdă, a oferit informații privind vechimea acestor icoane, subliniind faptul că aceste icoane sunt valoroase prin vechimea lor. A mulțumit tuturor celor care au sprijinit acest vernisaj (preoți și autorități locale).

Vizitatorii au fost impresionați de vechimea icoanelor, modul de conservarea lor, precum și materialele folosite.

Evenimentul a fost găzduit în Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” și moderat de către pr. inspector Mihai Ciucur. S-a vizionat un interviu realizat de Anita Radics cu pictorii Matei si Kornelia Schinteie din Covasna, interviu premiat la secțiunea multi-media a concursului Patriarhiei Române ,,Icoana și Școala Mărturisirii’. În continuare a fost prezentată o mărturisire de credință, de către George Lepădat. Alături de tinerii participanți au fost prezenți și coordonatorii lor, preoții și profesorii de religie.

Preasfințitul Părinte Lucian a înmânat un numar de 16 premii celor mai bune lucrări din cadrul concursului, la cele trei secțiuni: literară, artistică, multi-media. Elevii au fost departajați de către o comisie de specialitate formată din d-na director CCD Nicoleta Marcu și d-na prof. universitar Lavinia Pop, pe baza unui portofoliu alcătuit dintr-o lucrare cu un conținut teoretic și una cu un conținut practic. Primii trei elevi vor participa în data de 26 aprilie la faza județeană organizată la Reșița.

După premierea lucrărilor au urmat luări de cuvânt: pr. Protopop Gheorghe Șuveți, coordonatorul cercului pastoral-misionar Reșița-Sud,pr. Gheorghe Manole, primarul orașului Anina, Gheorghe Românu.

Premianții au fost felicitați și îndemnați să mai participe la astfel de concursuri, să rămână mărturisitori și propovăduitori ai credinței creștine.