Protest spontan la STPT. Șoferii de troleibuze au refuzat să iasă pe traseu

Protest spontan la STPT. Șoferii de troleibuze au refuzat să iasă pe traseu

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Protest spontan în această dimineață la Societatea de Transport Public Timișoara. Șoferii de troleibuze au refuzat să iasă pe traseu. Motivul fiind întârzierea plății salariilor și a bonurilor de masă.

Traficul în Timișoara a fost paralizat, iar de la ora 7 troleibuzele au fost înlocuite cu autobuze.

Este o întârziere salarială de o zi, iar bonurile de masă nu s-au dat de 3 luni. Avem promisiuni că salariile restante vor fi plătite în cursul zilei de azi”, a spus Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al STPT.

Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, unde director este nimeni altul decât Ioan Goia, consilier neoficial al vicelui USR-ist Ruben Lațcău pe transportul în comun din Timișoara, nu a avut chef să plătească datoriile către STPT.

Lichidarea aferentă lunii noiembrie ar fi trebuit să fie achitată în data de 15.12.2021, dar, din cauza lipsei fondurilor necesare, achitarea a fost amânată pentru astăzi, 21.12.2021. Conform Contractului Colectiv de Muncă nr.112/01.10.2021, Cap.IV, art.65, alin.2 “plata salariilor reprezentând lichidarea lunii anterioare poate fi decalată cu 3 zile față de data de 15 a lunii, fără ca aceasta să fie considerată întârziere a plății salariale.” Conducerea Societăţii de Transport Public Timişoara face apel la Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară “Societatea Metropolitană de Transport Timişoara” pentru a-şi onora datoriile acumulate către S.T.P.T. în vederea soluţionării situaţiei existente, datorii în cuantum de 48 639 914 lei”, transmit reprezentanții STPT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *