PROTEST la Timişoara de susţinere al ministrului Culturii, căruia premierul Cioloş i-a cerut demisia

PROTEST la Timişoara de susţinere al ministrului Culturii, căruia premierul Cioloş i-a cerut demisia

- in Actualitate, Cultura, Locale, Stiri
0
vlad alexandrescu

O nouă acţiune de protest va fi organizată în capitala Banatului. De data aceasta, se pregătesc să iasă în stradă timişorenii care nu sunt de acord ca ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, să-şi dea demisia, după ce premierul Cioloş i-a cerut să renunţe la funcţie.

Prin urmare, marţi, 3 mai, între orele 19.00 21.00, este organizat un miting de susţinere al ministrului, în faţa Direcţiei Judeţele de Cultură de pe str. A. Pacha din Timişoara.

De ce s-ar apuca Dacian Cioloş să solicite demisia celui mai credibil (şi sprijinit, real, de societatea civilă) dintre miniştrii Guvernului său? Opera Română, o ştim cu toţii, a fost un pretext. Realitatea e că Vlad Alexandrescu şi oamenii ca el deranjează. Deranjează proiecte industriale cu cianură solicitând protejarea, în acord cu legea şi valoarea lui, a unui sit istoric remarcabil. Deranjează ieşind de-a dreptul în stradă pentru a împiedica demolarea unor clădiri istorice din Bucureşti. Deranjează oferind o şansă culturii independente/ alternative şi îndrăznind să sugereze punerea-în-competiţie a unor fotolii directoriale din Cultură deţinute, de decenii, de aceiaşi “grei” ai culturii, încremeniţi-în-proiect“, cred organizatorii protestului.

Timişorenii care sunt alături de ministrul Culturii sunt aşteptaţi la miting cu pancarte sau afişe. “Să-i arătăm acestui om că nu e singur.Să le arătăm celor ca el că îi învestim cu încrederea noastră. Iar celor ca Cioloş şi, mult mai important, politrucilor care-l manevrează din urmă, că n-am adormit. Nici pe departe“, conchid iniţiatorii mitingului.