Protest la Prefectura Timiș. Sindicaliștii se simt umiliți de pomenile guvernamentale

Protest la Prefectura Timiș. Sindicaliștii se simt umiliți de pomenile guvernamentale

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Zeci de sindicaliști au protestat luni, 18 ianuarie, în fața Palatului Administrativ din Timișoara. Ei și-au strigat nemulțumirile față de politica de austeritate în domeniul salarizării. La protest au participat membrii din CNS ”Cartel Alfa”, SLUPT, sindicatele din sănătate, Poliția de Frontieră, Primăria Timișoara și mediul universitar.

La minus cinci grade, oamenii au venit echipați cu pancarte și steaguri au mers în fața Prefecturii Timiș pentru a-și striga nemulțumirile față de înghețarea salariilor, impozitelor pe salarii și pentru faptul că nu poate fi negociat contractul colectiv de muncă unic la nivel național.

Sindicaliștii i-au lăsat prefectului județului Timiș un memoriu cu revendicările  lor.

Nu este normal blocare contractului de muncă colectiv la nivel național care stabilește salariul minim. Nu este normal să stăm astăzi în stradă să protestăm pentru ce? Pentru 41 de lei în plus la salariul minim. Ni s-au luat drepturi și a intervenit o nouă găselniță, pentru că ei în țările de baștină au sindicate puternice. Noi avem un grad de reprezentare mic în multinaționale și ei au reprezentantul angajaților care nu merge în instanță și nu face adunări generale ca un sindicat. Este impus de patronate“, a spus Corneliu Podoleanu, președintele UST Filiala Timiș a CNS CARTEL ALFA.

Proteste vor continua loc și în perioada următoare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *