PROTEST în fața primăriei, după ce Robu a anunțat că vrea să interzică și trotinetele în centrul Timișoarei. Când are loc

PROTEST în fața primăriei, după ce Robu a anunțat că vrea să interzică și trotinetele în centrul Timișoarei. Când are loc

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
trotineta

Zeci de timișoreni intenționează să protesteze, luni și marți, în fața Primăriei Timișoara, după ce Nicolae Robu a anunțat că pe lângă biciclete, vor fi interzise în centrul orașului și trotinetele, monociclul, tricicleta, skateboard-ul, hoverboard-ul, segway-ul și alte mijloace de deplasare de dimensiuni mici.

Acțiunea intitulată “Timișoara protestează” a fost anunțată pe Facebook, iar organizatorul, Asociația “Borcanul cu Ulei”, spune că reclamă “o gravă încălcare a Legii 52/2003”,  care obligă administrația publică să anunțe pe site proiectul de hotărăre, să acorde termenul legal celor interesați de a formula opinii și puncte de vedere și să înregistreze solicitări de organizare a unor dezbateri publice.

Toate etape au fost omise, iar acest lucru, chiar dacă este o obișnuință pentru ceea ce se întâmplă în Consiliul Local Timișoara, ni se pare de o gravitate fără margini, pentru că ni se încalcă flagrant niște drepturi ce ne sunt garantate de Statul Român. Solicităm retragerea de urgență de pe ordinea de zi a plenului a proiectului de HCL amintit mai sus și reluarea procedurii de adoptare cu respectarea riguroasă a prevederilor legii nr. 52/2003 pentru ca și noi, societatea civilă, să ne putem formula punctele de vedere sau de a iniția proceduri ce țin de democrația participativă“, comunică Asociația “Borcanul cu Ulei”, pe rețeaua de socializare.

Protestele au loc în fața Primăriei Timișoara luni, între orele 18.00 – 20.00, și marți, între orele 14.00 – 16.00.

Marți, în plenul Consiliului Local Timișoara, proiectul va fi supus la vot.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *