Protest cu bradul de PLASTIC prin oraș

Protest cu bradul de PLASTIC prin oraș

Numai 200 de timișoreni s-au adunat la Timișoara la acțiunea de protest împotriva tăierilor ilegale ale pădurilor românești. Deși pe Facebook numărul protestatarilor care și-au anunțat participarea era de câteva ori mai mare, cei care au ieșit din case sâmbătă după-amiază au încercat să își transmită mesajul.

Ei s-au plimbat prin oraș, deoarece primăria nu a aprobat un protest static) purtând un brad de plastic, dar și diferite pancarte pe care au scis cu majuscule : CODRUL NU E FRATE CU CODUL SILVIC, STOP CONSTRUIRII INCINERATORULUI CET SUD TIMIȘOARA, LA CE-ȚI VOR FOLOSI BANII CÂND NU AI AER?, ITRSV TIMIȘOARA MUȘAMALIZEAZĂ DEFRIȘĂRILE DIN JUDEȚUL TIMIȘ.

11225592_895627543828949_1854673654_n

Grupul de protestatari a mers prin Piața Operei , pe strada pietonală Mărăști, prin Piața Libertății și s-a oprit în fața Prefecturii Timiș, ca să fie văzut de reprezentantul în teritoriu al Guvernului.

După ce mii de români au ieşit în stradă, în marile orașe din țară, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că problema defrişărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). “Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrişărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT. Sunt convins că vom reuşi nu doar să stopăm fenomenul, dar şi că instituţiile statului îi vor identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi”, a scris Iohannis pe Facebook.

Sursa foto: Armand Sperlea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *