Protest BNS Timiş: „Nu experienţelor sociale pe români!”

Protest BNS Timiş: „Nu experienţelor sociale pe români!”

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
2

Miercuri 20 septembrie, cele 27 de sindicate din cadrul Blocului Naţional Sindical Timiş au lansat campania „NU experienţelor sociale pe români”, pentru a protesta împotriva intenţiei Guvernului României, de a transfera contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajatului, de la 1 ianuarie 2018.

Această intenţie aberantă a Guverului României dovedeşte că actualii politicieni şi guvernanţi ignoră nu doar legislaţia europeană şi internaţională în vigoare, dar şi nevoile concrete şi drepturile clasice ale angajaţilor, obligaţi să fie cobai pe măsuri şi politici netestate nicăieri în lume. Campania iniţiată de BNS la nivel naţional se doreşte un semnal de alarmă care ar putea să deturneze aplicarea acestei legi, având scopul şi modificarea legislaţiei ce defineşte evaziunea fiscală”, a explicat Victor Stan, şeful BNS Timiş.

BNS susţine că acea creştere a salariului de la 1450 lei la 1750 e pe brut, dar pe net nu e o creştere, ci o scădere cu 17 lei. Dacă acum netul este 979 lei, de la 1 ianuarie 2018, totalul contribuţiilor care le va plăti angajatul va creşte de la 32,5% la 45%.  Sindicaliştii au redactat o petiţie online pentru a fi semnată de câţi mai mulţi cetăţeni, în scopul blocării iniţiativei guvernului de a legifera această nouă măsură socială aberantă. De asemenea, vor fi sesizate organismele internaţionale: Comisia Europeană, Consiliul Europei, Parlamentul European, Organizaţia Mondială a Muncii, Confederaţia Europeană şi Internaţională a Sindicatelor, Fondul Monetar Internaţional şi Parlamentul României. Dacă situaţia o va cere, vor fi declanşate şi greve de avertisment şi chiar greva generală. Campania se va desfăşura în spaţiul virtual, cât şi în mass-media.

Petiţia se poate semna la această adresă www.petitieonline.com/ nu_experientelor_sociale_pe_romani

Gh. M.