Protecția Copilului Timiș a fost sesizată de mai multe ori în cazul celor patru copii arși de vii

Protecția Copilului Timiș a fost sesizată de mai multe ori în cazul celor patru copii arși de vii

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Noi detalii ies la iveală în cazul celor patru copii care au murit arși de vii, noaptea trecută, în urma unui incendiu izbucnit la casa în care locuiau, din Timișoara.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost primite, în ultimul an, mai multe sesizări pentru neglijență, doar că nu au putut fi confirmate.

Cazul acestor copii a fost adus în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș în luna mai 2019 în urma unei sesizări, conform căreia minorii ar fi neglijați de către mamă. O echipă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată unde nu s-au constatat probleme care să necesite preluarea copiilor în regim de urgentă și separarea acestora de mamă. Conform procedurilor a fost sesizată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, din cadrul Primăriei Timișoara, care a preluat în monitorizare familia. Din rapoartele transmise către DGASPC Timiș nu reiese că minorii s-ar afla în pericol sau în situație de neglijare. Cazul a revenit în atenția DGASPC Timiș în luna decembrie 2019, tot în urma unei sesizări. Și de această dată, echipa mobilă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată în reclamație. Potrivit raportului întocmit, nu s-au confirmat cele menționate în sesizare, și conform procedurii a fost, din nou, anunțată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. În raportul trimis de aceștia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în data de 07.01.2020, nu se concluzionează că minorii ar trebui preluați din familie“, a informat DGASPC Timiș.

De asemenea, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș s-a dispus, de îndată, constituirea unei Comisii de Control care să verifice respectarea legalității și a procedurilor aflate în vigoare.