Propuneri Timpark: barieră la parcări din centrul Timișoarei

Propuneri Timpark: barieră la parcări din centrul Timișoarei

Introducerea sistemului cu barieră la anumite parcări din zona centrală a Timișoarei, precum și a taxării la minut se numără printre propunerile făcute de Timpark. Un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea prevederilor Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare Timpark a fost pregătit, urmând a fi supus votului în plenul Consiliului Local Timișoara.

Aceste parcări închise vor funcționa de luni până duminică, între orele 00.00 și 24.00 și se utilizează doar pentru parcarea autoturismelor fără remorcă, cu masa maximă autorizată de maxim 3.000 kg. Accesul se va face printr-un sistem cu bariere actionate pe bază de jetoane sau cartele. Încasarea sumei pentru parcare se va face exclusiv la automatul de plată amplasat în incinta parcării. Răspunzând unor solicitări venite din partea cetățenilor, Serviciul TIMPARK a amenajat locuri suplimentare de parcare pe mai multe străzi din oraș”, a informat Primăria Timișoara.

Instituția transmite că, având în vedere contextul Capitalei Europene a Culturii 2023, este necesar ca zona centrală să ofere spații de parcare, pentru perioade limitate de timp, autocarelor turistice, urmând ca, ulterior, acestea să fie direcționate către parcări amenajate pentru staționări de lungă durată.

În acest sens, au fost actualizate nivelele tarifare pentru staționarea autocarelor în parcarea de pe strada Ștrandului. Aceste tarife pot fi achitate prin SMS sau cu cardul, în funcție de numărul de ore de staționare a autocarului”, a transmis Primăria Timișoara.

Pe lângă aceste reglementări noi, Timpark mai propune introducerea taxării la nivel de minut, taxarea prin intermediul unui card bancar sau prin cartele valorice de 30 lei, 50 lei sau 100 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *