Propunerea Primăriei Timișoara privind noul contract cu Colterm, acceptată de creditori

Propunerea Primăriei Timișoara privind noul contract cu Colterm, acceptată de creditori

Comitetul Creditorilor Colterm a fost de acord, joi, cu propunerea făcută de Primăria Timișoara privind prelungirea contractului de delegare a sistemului de termoficare. Concret, toți cei trei mari creditori ai Colterm au aprobat noul contract și, implicit, planul de modernizare al sistemului de termoficare. Astfel, Colterm se va ocupa în continuare de producția agentului termic pentru trei ani și de transport și distribuție pentru încă un an. Din 2024, serviciul de transport și distribuție va fi preluat de municipalitate.

Salut decizia creditorilor Colterm prin care au aprobat planul propus de Primărie. Este șansa salvării sistemului centralizat de termoficare în Timișoara și începutul tranziției către energia verde. Este un drum lung, deloc ușor, dar sunt încrezător că la finalul fiecărei etape, timișorenii vor avea servicii de termoficare mai bune și toți vom respira aer mai curat. Mulțumesc creditorilor ANAF, Administrației Fondului pentru Mediu și EON pentru că au înțeles și susținut abordarea orașului. Menționez și colaborarea bună pe care am avut-o pe parcursul acestor luni cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, care a lăsat deoparte diferențele politice și a acționat, în speța Colterm, pentru interesul timișorenilor”, a declarat Dominic Fritz.

La sfârșitul lunii iunie, Comitetul Creditorilor Colterm nu a putut lua o decizie privind prelungirea contractului de delegare a serviciului de termoficare cu Primăria Timișoara. Rezultatul votului a fost balotaj după ce administratorul judiciar a supus la vot nu doar propunerea votată de Consiliul Local, ci și o altă variantă de contract. Niciuna nu a întrunit suficiente voturi pentru o majoritate.

Contractul de termoficare urma să expire în 30 iunie. Astfel, Dominic Fritz a propus Consiliului Local o prelungire temporară de 30 de zile, pentru a permite creditorilor timp să poată lua o decizie, lucru care s-a întâmplat joi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *