Propunere bomba pentru scena politica romaneasca

Propunere bomba pentru scena politica romaneasca

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Un profesor universitar din Timișoara, ce nu este străin de lumea politică, lansează o idee bombă. Un partid politic construit în jurul sindicatului ce crede în educație și reprezintă interesele personalului din sistemul universitar românesc  – “Alma Mater”. Profesorul Ilare Bordeașu de la Universitatea Politehnica din Timișoara susține că partidul, încă neînființat, are oricând candidat serios atât pentru funcția de premier cât și pentru cea de președinte. Bordeașu a fost consilier local ALDE de Timișoara, dar a renunțat la mandat la jumătatea lui, pentru că “promisiunile făță de timișoreni nu puteau fi onorate din lipsă de susținere și de oameni pregătiți la partid, pentru că a nu am văzut promovarea oamenilor cu valoare și caracter și nu am vrut să fiu părtaș la acte de tip ordonanța 13”.

“La  ce oameni politici sunt la ora actuală și cât de rău este văzută România în interior și exterior este necesar să apară un nou partid și noi oameni care să conducă. Alma Mater are forța și oamenii care să candideze și la președinție și să conducă țara din Guvern. Unul dintre aceștia este președintele Anton Hadăr în jurul căruia se pot coaliza nu numai oameni din Alma Mater. Hadăr, după părerea mea, este pregătit și pentru funcția de premier și pentru cea de președinte. Are recunoaștere internațională, are diplomație, este un negociator de excepție, cumpătat, foarte bine pregătit profesional, un român adevărat, cu crez european și înainte de toate are respect față de cetățeni și este și devotat poporului”, ne-a declarat profesorul universitar Ilare Bordeașu.

Chiar dacă Ilare Bordeașu are un cuvânt de spus în Alma Mater, unde este vicepreședinte la nivel național, dar și bun prieten cu președintele Anton Hadăr, ar putea ca totul să rămână doar la nivel de vis, pentru că discuția este într-un cadru restrâns, dar cu rădăcini veci. Mai ales pentru că Anton Hadăr nu ar fi așa de dornic de a intra în mizeria din politica românească.

“Trebuie găsită o soluție. România are destui oameni verticali, morali, capabili, cu pregătire în toate domeniile. Țara nu trebuie lăsată să fie dezbinată, în care   tinerii să fie dezorientați, bătrânii uitați și batjocoriți, sau mai rău, să se creadă ca normal este să te îmbogățești din politică, pupând inelul șefului de partid. Acest partid ar putea aduce o schimbare de mentalitate, deși sunt conștient că politrucii, corupții, cei  îmbogățiți ilegal și peste noapte, prin funcțiile politice din 1990 și până în prezent, vor sări la atac cu fel și fel de mizerii, fără dovezi, doar ca să își păstreze privilegiile și puterea. La această idee pot adera și oameni care au făcut politică, cu vocație, dar curați, cu caracter și valoare, politicieni care nu sunt implicați sub nicio formă în mafiotizarea și prăduirea României. La această idee, dacă se va concretiza, trebuie să participe toți din țară și din afară, care nu urmăresc îmbogățirea peste noapte și care, folosind metodele democratice, susțin și concep legi clare și fără loc de interpretare, astfel încât orice infracțiune să fie pedepsită și nicidecum apărată prin forța politică de moment. Dacă formarea de partid în jurul unui sindicat ca Alma Mater nu oferă încredere, unul nou, pe ideile expuse, este absolut necesar pentru țara noastră. Dacă vrem să mai existe ca stat ”, mai spune Bordeașu.