Prooroci de pripas … (I)

Prooroci de pripas … (I)

- in Actualitate, EDITORIAL 1, Locale, Stiri
0

Înainte de a trece în revistă auditoriul, alde cască-bouche capabil să aplaude inepţiile (poreclite profeții) menționăm două perle vizionare, profeţii la distanță de secole una de cealaltă. Frederich Engels în Neue Rheinische Zeitung 13 Ianuarie 1849: “Dispariția lor de pe fața pământului ar fi un pas înainte” referință la poporul român – și recent un alt prooroc cu: “Rusia este o țară pe cale dispariție” și mai zicea Djuvett ” Iertați-mă, dar este un bou ” cu referire la șeful Comisiei Europene Jean Claude Juncker. Iată așadar declarații tranșante, condamnarea unor popoare, rostite de niște măscărici din neamul lui Juvette.

Editorialul nostru pleacă de la enunțarea faptelor și va ajunge până la clarificarea contextului.

Dar mai întâi și’ntâi cine e dom’ne neamul lui Juvette?  Păi ar fi, în ordine cronologică și respectând ortografia ar fi  Judvett născut prin 1820 în Bremen și punând de-o revoluție cu alt bărbos, iar nepoțelul Ilici avea să fie musafirul din vagonul plumbuit ce a traversat Germania în 1917 din Zűrich la Petersburg. Al doilea Djuvett născut prin 1916 la București și azi la 99 anișori. Primul a profețit ce se va întâmpla cu românii iar al doilea nu mai putea de grija rușilor. Primul era prea tânăr și fără minte. Al doilea: căzut în mintea copiilor. Și mai avem pe al treilea Juvete zis și Nea Mărin, ăsta, un român din ăia ne-dispăruții și plin de umor și care spre deosebire de evreu și aromân, el n-a făcut vreo prezicere. Avea doar farmec…

Inainte de a descifra cele rostite să lămurim chestiunea cu trenul plumbuit. The story goes, se zicea că nemții erau la mare înghesuială în primul război mondial prin 1917, și atunci serviciile secrete germane prezentau un plan de scoatere a Rusiei din război, scăpau de un front. Cum asta? Simplu: aveau ei prin Elveția un exilat, alde Ilici, și l-au îmbarcat într-un tren fantomă ce a traversat Germania fără oprire, cu zestre 5.000.000DM vagonul plumbuit, purtătorul țăcăliei ce va să fluture în Octombrie 1917. Pace Rusia.

Când vom discuta apoi despre profeția lui Judvett: “Dispariția (români)lor de pe fața pământului” aici e nevoie să precizăm că am privit înspre secu – de ce n’am aflat pe vremea dictatorului? – la care secu a făcut semn: istoricii sunt de vină. Păi care istorici nene? În Italia nu poți întoarce de așa mulți “dottore” iar la noi puzderie de istorici dar niciunul n-a dat citatul. Bășca că era menționat și în volumul 8 Opere complete la marxiști. Semn că milioanele de membri pcr din România n-au citit neam operele. Halal!

Concret avem primul istoric care luminează istoria României în persoana lui Larry Watts. Acesta a lansat cele două volume “Ferește-mă, Doamne, de prieteni” și “România și sfârșitul Războiului Rece”. Thanks America și foarte mulți români au citit cu uimire profeția (!?) din Rheinische Zeitung 13 Ianuarie 1849.

Bine, bine probabil ideea unui stat evreu pe plaiuri mioritice surâdea unora dar tu Senil Senilovici Djuvett cum de ai avut iluminarea? Ai dat cumva în mintea copiilor? Oare nu pentru ei dai tu interviuri băunitoare stârnind niscai cască-bouche analfabeți ce cad în transă? Nu degeaba ai declarat mai anțărț că e gata cu foamea! Cităm din memorie: “Dom’ne abia acuma am și eu bani destui, am succes. Din cărțile vândute e posibil să trăiesc cum îmi place.” Pardon musiu Djuvette: singurul cu umor din tot neamul rămâne Juvete.

Evident că la chestia lui Senil Senilovici au pus botul ăi cu mai puțină pricepere, fiindcă Juncker nu-i bou! Dimpotrivă, șeful Comisiei Europene Jean Claude Juncker are o informație precisă, căci astăzi în Siria avioanele rusești zboară prea aproape de cele americane și o simplă scânteie produce catastrofa. ” necesar să facem eforturi către o relaţie practică cu Rusia nu putem continua aşa ” a declarat citat de BBC  iar românii ar trebui să remarce și discreția președintelui Johannis. Este clar că Djuvette ăl Senil nu ştia ce declama latinul: “Ne sutor ultra crepidam ! ” Replica la declarația lui Juncker avea să o deie un diplomat de carieră, un domn, Cristian Diaconescu. Iar în același ton cu Juncker este MRU, un eminent intelectual.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *