Promovabilitate de 76% la examenul de Definitivat, în Timiș

Promovabilitate de 76% la examenul de Definitivat, în Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

S-au afișat primele rezultate la examenul de Definitivat. Inspectoratul Școlar Timiș transmite că promovabilitatea este de 76,43%.

Mai precis, la examen s-au înscris 355 de profesori, dintre care au fost admiși 332, însă la examen s-au prezentat doar 315. De asemenea, 17 candidați s-au retras din examen, iar unul a fost eliminat, astfel că au fost corectate lucrările a 297 de dascăli. Dintre aceștia au promovat 227, iar 70 au fost declarați respinși. De asemenea, nouă dintre candidați au obținut media zece.

Candidații nemulțumiți pot depune contestații astăzi și mâine, urmând ca rezultatele finale să fie afișate la data de 1 august.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *