Interviu cu lectorul Codruţa Istin, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, managerul proiectului.
Ce înseamnă acest proiect?
Prin proiectul Smart IT „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, pe care Universitatea Politehnica Timişoara îl lansează, marţi 29 septembrie, studenţii au posibilitatea de a obţine experienţă pe piaţa muncii. Firmele de obicei cer experienţă la angajare, iar prin acest proiect studenţii capătă experienţă pe piaţa muncii prin acţiuni extracurriculare, prin practică. Proiectul întăreşte legătura dintre universitate şi mediul privat al muncii.
Câţi studenţi sunt implicaţi?
În proiect sunt implicaţi 150 de studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de la Facultatea de Construcţii, specializarea Cadastru. Va fi o parte de practică. Aceasta se va derula în cadrul firmelor. Studenţii vor fi plătiţi prin proiect cu 800 lei pe lună, timp de trei luni. Va fi şi o parte de consiliere. Proiectul se adresează firmelor pentru a-şi cunoaşte potenţialii angajaţi, dar şi studenţilor şi UPT.
De ce era nevoie de acest proiect?
Este nevoie de acest proiect, fiincă oferta de muncă în domeniul IT este foarte mare. Atunci studenţii fără a fi angajaţi pot încă din timpul facultăţii să îşi dea seama care este specificul firmelor, ce le cere firma, cât de bine pregătiţi ar trebui să fie şi cât de mult ar trebui să înveţe.