Proiectul SMART IT, lansat la UPT! Sorin Herban: „Vrem ca realitatea tranziţiei de la învăţare la profesie şi la viaţa activă să fie cât mai lină şi naturală”

Proiectul SMART IT, lansat la UPT! Sorin Herban: „Vrem ca realitatea tranziţiei de la învăţare la profesie şi la viaţa activă să fie cât mai lină şi naturală”

- in Educatie, Interviu, Locale, Stiri
0

Interviu cu conf. dr. Sorin Herban, cadru didactic la Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

De ce Universitatea Politehnica Timişoara implentează acest proiect?

Proiectul Smart IT „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, pe care îl lansăm, marţi 29 septembrie, este câştigat pe fonduri europene, iar beneficiarul principal este Universitatea Politehnica Timişoara, dar beneficiarii direcţi sunt studenţii Facultăţii de Automatici şi Calculatoare şi ai Facultăţii de Construcţii. Vrem ca realitatea tranziţiei de la învăţare la profesie şi la viaţa activă să fie cât mai lină şi naturală.

Ce înseamnă concret acest proiect?

Avem un grup ţintă format din studenţii celor două facultăţi, care vor fi ajutaţi să se integreze pe piaţa muncii, la absolvire, prin intermediul unor stagii de practică. Avem firme care vor face consiliere cu ei şi îi vor ajuta să îşi găsească cele mai bune variante din oferta de pe piaţă. Avem parteneriate cu firme foarte mari din Timişoara care au dorit să fie partenerii noştri.

De ce era nevoie de un asemenea proiect?

Era nevoie fiindcă proiectul aduce la aceeaşi masă companiile, pe noi, profesorii, şi pe studenţi şi putem gândi strategic viitorul studenţilor şi modul cum şcoala poate fi parte integrantă şi a pregătirii profesionale efective a lor?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *