Proiectil exploziv descoperit pe un teren agricol din vestul țării

Proiectil exploziv descoperit pe un teren agricol din vestul țării

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0
proiectil

Misiune dificilă pentru pompierii din județul Arad, în acest sfârșit de săptămână. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad informează că, ieri, o persoană din localitatea Târnova a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit un proiectil în timpul unor lucrări agricole. Imediat, la fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică a ISU Arad.

Misiunea părea de rutină, dar când a ajuns la fața locului echipa pirotehnică și-a dat seama că lucrurile sunt mult mai complicate. Proiectilul exploziv perforant cal.100 mm, avea focosul deșurubat și deteriorat, prezentând risc pentru ridicare și transport“, a informat ISU Arad.

Prin urmare, a fost luată decizia distrugerii la fața locului, iar cu sprijinul polițiștilor a fost asigurată paza muniției peste noapte. În această diminneață, echipa pirotehnică, cu sprijinul unui echipaj al Detasamentului de Pompieri Ineu, au început executarea misiunii. “Din fericire, proiectilul s-a aflat la o distanță destul de mare de localitate și nu a necesitat măsuri suplimentare de evacuare a populației. Pentru distrugere au fost folosite 1,8 kg trotil“, a mai arătat ISU Timiș.

Proiectul a fost distrus în urma unei misiuni care a durat aproximativ trei ore.

Foto: ISU Arad