Proiectele pentru care Primaria Timisoara vrea sa primeasca bani europeni

Proiectele pentru care Primaria Timisoara vrea sa primeasca bani europeni

Reprezentanții Primăriei Timișoara au reușit să depună mai multe proiecte în speranța că vor primi bani europeni pentru a putea pune în practică o serie de idei ambițioase. Conform primarului Nicolae Robu, doar Direcția Edilitară ar avea proiecte care se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro, inclusiv pentru realizarea de rețele de alimentare cu apă și de termoficare.

Evident că nu toate proiectele pe care noi le avem depuse vor fi finanțate, pentru că noi am depășit cu mult sumele care sunt la dispoziția noastră. Mă refer la axa de mobilitate, unde aveam la dispoziție 54 de milioane de euro. Valoarea totală a proiectelor depuse doar pe această axă este probabil la 150 de milioane de euro și oricât de optimiști am fi noi că vor mai fi suplimentate fondurile, evident că n-o să se ajungă la triplarea sumei inițiale pusă la dispoziție pentru municipiul Timișoara“, a declarat primarul Nicolae R0bu.

Edilul Timișoarei a detaliat că printre proiectele depuse de municipalitate se numără trei pentru achiziția de tramvaie mari, în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, plus alte trei pentru lucrări de modernizare a Căii Bogdăneștilor, Bulevardul Cetății și Bulevardul Stan Vidrighin.

Vineri, Nicolae Robu va prezenta o listă completă cu toate proiectele depuse de Primăria Timișoara pe fonduri europene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *