Proiect inedit: copaci din Parcul Uzinei de Apă, „îmbrăcați” în fâșii textile FOTO

Proiect inedit: copaci din Parcul Uzinei de Apă, „îmbrăcați” în fâșii textile FOTO

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Un proiect inedit de înfrumusețare a Parcului Uzinei de Apă din Timișoara se desfășoară. Este vorba de proiectul intitulat „Podul de Poveste”, care a debutat în această vară cu tot felul de activități: workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans și meditație Qigong.

Pe parcursul celor trei luni, echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, alături de numeroși voluntari inimoși, s-au întâlnit în mod regulat în Parcul Uzinei, la podul pietonal, pentru a croșeta „haine” colorate pentru barele și traversele metalice, curățându-le totodată de rugină și vopsindu-le, astfel încât să ofere la final o experiență de poveste trecătorilor”, a informat echipa proiectului.

În luna octombrie, proiectul „Podul de Poveste” intră într-o nouă etapă, aceea de „îmbrăcare” a doi copaci aflați de o parte și de alta a podului (un nuc și o salcie) în fâșii de materiale textile, astfel încât să se creeze o conexiune între cele două maluri ale râului Bega.

Scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative. În concordanță cu una dintre ideile proiectului, aceea de reutilizare creativă a materialelor textile, echipa „Podului de Poveste” se adresează din nou comunității, făcând un apel la colectarea de materiale uzate pentru decorarea celor doi copaci”, au transmis inițiatorii „Podului de Poveste”.

Artista Livia Mateiaș, coordonatorul proiectului, a explicat că timișorenii sunt invitați să se implice prin gesturi simbolice de învelire a doi copaci, aflați de o parte și alta a râului Bega,

Ne dorim ca în acest proces să folosim materiale uzate, astfel, dacă aveți acasă materiale vechi, de care nu mai aveți nevoie (tricouri, cearceafuri sau alte tipuri de textile), vă invităm să le transformați în panglici, pe care să le împletiți și să le legați pe tulpina nucului şi sălciei aflate în imediata vecinătate a podului de la Uzina de Apă. Dacă doriți să vă cunoaștem, faceți o fotografie când montați panglicile pe copăcei, iar apoi postați imaginea și dați tag paginii Croșetăm povești și poduri. Noi am dat deja startul şi veți recunoaşte cei doi copaci de îndată ce ajungeți la Podul de Poveste. Acesta va căpăta în curând haine de toamnă, croşetate cu multă îndemânare şi bucurie în comunitate. Menționăm că până în prezent s-au croşetat aproximativ 270 de metri de benzi colorate, care urmează să îmbrace podul”, a precizat Livia Mateiaș.

Proiectul „Podul de Poveste” este finanţat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *