Proiect de modernizare secret, in valoare de 24 milioane euro, la Filarmonica Banatul din Timisoara

Proiect de modernizare secret, in valoare de 24 milioane euro, la Filarmonica Banatul din Timisoara

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Sindicaliștii Filarmonicii Banatul din Timisoara sunt revoltați că primăria vrea să modernizeze clădirea în care funcționează filarmonica, dar proiectul nu este cunoscut de către beneficiarii direcți: angajații instituției de cultură.

De aceea ei au organizat un protest, miercuri 20 noiembrie, de la ora 14.00. Sindicaliștii cer de urgență desecretizarea proiectului de modernizare și refuncționalizare a clădirii instituției și dezbateri publice, directe cu ei, beneficiarii direcți, alături de melomanii din Timișoara.

Proiectul de modernizare a clădirii filarmonicii nu respectă niște norme clasice de principiu și, în primul rând, nu este transparent. Noi, angajații filarmonicii ca beneficiari direcți nu știm nimic clar despre proiect. Pe noi ne interesează care este studiul privind acustica sălii, cum va arăt sala, scena care trebuie mărită scaunele, spațiile adiacente, lucruri foarte interesante pentru noi, dar și pentru melomani. Ne interesează cum se va putea propaga sunetul în sală și cum va fi amenajată, fiindcă aici sunt foarte multe improvizații”, a declarat Dorel Iuga, președintele sindicatului din Filarmonica Banatul Timișoara.

Sindicaliștii sunt supărați că pe proiectul de reabilitare în valoare de 24 de milioane de euro nu s-a făcut dezbatere publică, iar ei au aflat din presă despre acest demers, ceea ce i-a nemulțumit foarte tare. Întreagă construcție va fi transformată inclusiv intrarea unde va fi făcut un corp nou și modern de clădire care să simbolizeze o filarmonică. Vechiul corp de beton se va demola, dar și grădina de vară va fi transformată total, în afara ecranului care va rămâne. Clădirea actualei filarmonici a fost construită în 1930. Proiectul de modernizare va dura doi ani. Așadar nu va fi finalizat până în 2021.