Proiect de hotărâre marca Orza: „Susține economia locală cumpărând produse locale”

Proiect de hotărâre marca Orza: „Susține economia locală cumpărând produse locale”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Dacă în urmă cu doi ani, fostul viceprimar țărănist al Timișoarei, Adrian Orza, acum consilier local independent, vorbea despre un blog pentru promovarea valorilor locale acum a trecut la fapte. Orza vrea să depună un proiect de hotărâre ce ar prevedea susținerea produselor locale prin mai multe metode.

„Luna viitoare vreau să depun un proiect de promovare și susținere a economie locale prin cumpărarea de produse și servicii locale. Am prezentat 10 argumente ce reprezintă avantaje pentru o comunitate ce susține aceste lucruri. Este vorba de un ciclu finanicar ce se închide, de locuri de muncă ce se păstrează în comunitate, de banii din taxe care și ei se păstrează. E păcat dacă avem de ales între două produse să nu-l alegem pe cel local și să cumpărăm un produs din China sau din altă parte, doar pentru că este cu câțiva băni mai ieftin”, a declarat consilierul local Adrian Orza.

Primul pas dacă proiectul ar trece de Consiliul Local ar putea fi impunerea magazinelor să lipească abțibilde în care să fie promovată cumpărarea de produse locale.

 „Primul pas este prin lipirea la intrările în magazine a acestui îndemn «Susține economia locală. Cumpără produse locale» . Pasul următor ar fi ca odată ce lucrurile încep să se miște să găsim soluții ori pe minimi s ori necesare modificării de legislație, prin care acești comercianți care fac eforturi de a vinde produse locale să fie susținuți prin diverse facilități fiscale în faza următoare”, a mai spus Orza.