Progres vizibil pe santierul pasajului Solventul

Progres vizibil pe santierul pasajului Solventul

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

În această lună, pe șantierul pasajului Solventul au început cele mai complexe operațiuni. Zilele acestea se toarnă betonul pe platforma de împingere. Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău a făcut o vizită pe șantierul pasajului Solventul.

Turnăm peste 1000 de metri cub de beton. Ce facem noi acum este să turnăm platforma de împingere. Vedem că aici deja există fierul beton așezat. Am început partea de finisaj și avem două pompe mari care toarnă în continuu toată ziua, mașină după mașină, până când vom turna peste 1000 de metri tub de beton doar pentru această platformă. În luna iunie începem construcția chesonului, a pasajului propriu zis și undeva în toamna acestui an vom începe străpungerea, iar de anul viitor vom putea să trecem de pe aceasta stradă, de pe strada Gării până pe Bogdăneștilor, pe sub 10 linii de cale ferată“, spune Ruben Lațcău.

La finalul investiției, pasajul în lungime de 87 metri, cu șosea cu două benzi pe sens, linie dublă de tramvai, trotuare și piste de biciclete, va asigura legătura între Dâmbovița și Ronaț.

Construcția pasajului Solventul are o valoare de 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul „Anghel Saligny”.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *