Profesorii și elevii din Timișoara, invitați la o întâlnire virtuală cu un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională

Profesorii și elevii din Timișoara, invitați la o întâlnire virtuală cu un astronaut aflat pe Stația Spațială Internațională

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
statia spatiala internationala

Profesorii și elevii din Timișoara sunt invitați să participe la o întâlnire virtuală cu totul specială. Astfel, astronautul Agenției Spațiale Europene, Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale, va intra în legătură video directă cu participanții și va oferi răspunsuri la întrebările adresate de profesori.

Evenimentul are loc în data de 24 ianuarie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara și este organizat de Agenția Spațială Română și Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va începe la ora 13:30 cu diferite prezentări. De asemenea, singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu, va susține o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiul în viața noastră cotidiană.

Întâlnirea cu Thomas Pesquet se va desfășura în intervalul 17:45 – 18:05. Legătura se va stabili atât cu România, cât și cu alte două țări participante, Irlanda și Portugalia.

Thomas Pesquet se află la prima sa misiune spațială, denumită Proxima, și are ca obiectiv educațional promovarea conceptului “Spațiul în viața de zi cu zi”. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul ESA și pe site-ul Universității de Vest din Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *