Prof. Valeriu Tabără a fost sărbătorit la USAMVB Timișoara la 70 de ani de viață și 45 de ani de activitate

Prof. Valeriu Tabără a fost sărbătorit la USAMVB Timișoara la 70 de ani de viață și 45 de ani de activitate

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMVB) Regele Mihai I al României din Timișoara a organizat un mare eveniment, vineri 28 iunie, cu prilejul aniversării a 70 de viață și 45 de ani de activitate a prof.univ.dr. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS) România.

Cu acest prilej au fost invitați personalități din domeniul învățământului agricol din cadrul principalelor centre din România, precum și de la Ministerul Agriculturii.

Cuvântul de deschidere l-a avut prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul USAMVB Timișoara. ”Când spunem prof. Valeriu Tabără vorbim despre un model, vorbim despre un tată, despre un dascăl, despre un om politic, despre un om de stat, vorbim despre un om dedicat de o viață educației și cercetării și îl spunem într-un mod foarte serios. Noi și USAMVB Timișoara ne-am oprit, în 28 iunie 2019, să sărbătorim un om, să sărbătorim un român adevărat. Ați fost și sunteți un model pentru mine și pentru ceilalți care se află în fața dumneavoastră”, a spus prof. Cosmin Alin Popescu.

La eveniment au luat cuvântul: Prof.univ.dr. Florin Imbrea – decanul facultății de Agricultură din cadrul USAMVB Timișoara; Dr.ing. Maricel Floricel Dima – subsecretar de stat, MADR; Academician Doru Pamfil – Academia Română; Prof.univ.dr. Alexandru Șonea – președintele Senatului USAMV București; Prof. univ.dr. Cornel Cătoi – rectorul USAMV Cluj; Prof.univ.dr. Gheorghe Dărăbuș – președintele Senatului USAMVB Timișoara; Prof.univ.dr. Roxana Vidican – decanul Facultății de Agricultură USAMV Cluj, membru ASAS – filiala Cluj-Napoca; Prof.univ.dr. Ion Niculai Dragomir – președintele ASAS Timișoara; Prof.univ.dr. Gheorghe Glăman – președintele Secției de Horticultură ASAS și Președinte al Societății Române a Horticultorilor; Conf.univ.dr. Gheorghe Matei – disciplina de Fitotehnie din cadrul Facultății de Agricultură de la Universitatea Craiova; Prof.univ.dr. Ioan Borcean – disciplina de Fitotehnie din cadrul Facultății de Agricultură USAMVB Timișoara; Dr.ing. Dimitrie Muscă – președintele Societății Agricole Combinatul Agroindustrial Curtici; Prof.univ.dr. Doru Ioan Petanec – președintele Asociației Generale a Inginerilor din România, filiala Timișoara; Prof.univ.dr. Aurel Lăzureanu – disciplina Agrotehnică din cadrul Facultății de Horticultură și Silvicultură USAMVB Timișoara.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *