Produsele locale dintr-o zonă din Timiș au propria lor imagine simbol

Produsele locale dintr-o zonă din Timiș au propria lor imagine simbol

- in Administratie, Locale, Stiri, Turism
0

O zonă aflată în estul județului Timiș a devenit una dintre cele mai vizitate. Este vorba de comuna Margina, în care, de aproximativ trei ani, se desfășoară un proiect turistic inedit. Acesta se numește “Mic dejun la Margina”, iar în cadrul lui turiștii se pot plimba cu căruța trasă de cai și să deguste bucate de la localnici. Începând din această lună, produsele locale din zona Margina au și propria lor imagine simbol.

“Proiectul „Mic dejun la Margina” a devenit deja un brand în ceea ce privește turismul rural din estul județului. Turiștii care ajung în zonă au parte de experiențe pe măsura așteptărilor… plimbări cu căruța trasă de cai, vizite la biserici de lemn sau servirea unui mic dejun așa cum se face în gospodăriile localnicilor. Ca orice brand care se respectă, acesta are acum și o imagine simbol, care va permite identificarea produselor din zonă. Aceasta folosește elemente imagistice deja consacrate în promovarea gastronomiei locale, detalii din portul popular al locului, preluate de pe costume populare vechi de peste 100 de ani, dar și elemente de etnografie din gospodăriile locale“, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Simbolul va putea fi folosit pe toate produsele pe care producătorii locali din zonă le oferă turiștilor atunci când ajung la Margina, precum miere, brânză și cașcaval, „miere de prună” (magiun), răchie, legume și fructe specifice zonei, lavandă sau săpun de casă. “Trebuie lucrat și la dezvoltarea de spații de cazare în zonă, un punct slab în acest moment. Aici, un rol important îl au privații, care vor avea tot sprijinul nostru pentru a investi și în estul județului“, a mai precizat Dobra.

În ultimii trei ani, la Margina au ajuns peste 2.000 de turiști, unii venind din țări precum Turcia, Italia, Portugalia, Polonia, Grecia, Germania, Rusia sau Statele Unite ale Americii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *