Procesiunea cu Sfintele Moaște a ocrotitorului Banatului, în jurul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

Procesiunea cu Sfintele Moaște a ocrotitorului Banatului, în jurul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Cu respectarea regulilor de protecție anti-SARS-COV2 (COVID19), sute de credincioși din Banat au venit la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, pentru a cinsti prin rugăciune și evlavie pe ocrotitorul Banatului, cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș 2020.

Sărbătoarea se desfășoară  în perioada 14 -16 septembrie, la Catedrala mitropolitană Timișoara, din centrul orașului.

În prezența ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, programul slujbelor dedicate celui de-ai doilea hram al catedralei mitropolitane au debutat cu slujba Vecerniei unită cu Litia.

Procesiunea cu sfintele moaște a avut loc în jurul catedralei mitropolitane, cu distanțarea socială legală și au participat doar ierarhii noștri, preoții și diaconii, monahii și monahiile de la Centrul eparhial și de la mănăstirile din Arhiepiscopia Timișoarei. Datorită stării de alertă în care ne aflăm, procesiunea s-a desfășurat fără participarea credincioșilor, aceștia asistând de pe scările catedralei.

După procesiune, racla cu Sfintele Moaște a fost deschisă și așezată  pe solea din faţa Sfântului Altar, astfel încât credincioșii să aibă posibilitatea să se închine la cinstitele moaște ale Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș. Preoții și credincioșii prezenți s-au închinat Sfântului Iosif, apoi programul a continuat cu slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii. Sfintele moaşte vor rămâne spre închinare şi cinstire până miercuri, 16 septembrie, când, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, acestea vor fi reașezate în locul obișnuit de închinare, din dreapta naosului catedralei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *