Problemele legate de sănătate și securitate în muncă dezbătute într-un seminar organizat de CCIAT

Problemele legate de sănătate și securitate în muncă dezbătute într-un seminar organizat de CCIAT

Un nou seminar a fost pregătit pentru mediul de afaceri de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. De data aceasta oamenii de afaceri s-au întâlnit cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș unde au dezbătut Codul Muncii, dar și sănătatea și securitatea în muncă.

”Este vorba despre un seminar legat de Codul Muncii, sunt foarte multe persoane interesate de acest seminar, și participă și specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă. De la începutul anului am primit la sediul Camerei de Comerț foarte multe adrese prin care se solicita acest eveniment pentru că indiferent dacă există noutăți sau nu, neclarități există întotdeauna și atunci specialiștii au venit să dea lămuriri și explicații firmelor interesate”, a spus Florica Chiriță, directorul CCIAT.

În cadrul seminarului – dezbatere s-au prezentat și interpretat noutăţile legislative şi normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislaţiei muncii, dar și aspecte care ţin de evaluarea personalului. ”Ne bucurăm că ITM Timiș este prezent la această întâlnire de lucru cu mediul de afaceri din județul Timiș. Desigur, vom clarifica multe probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri, multe neajunsuri. În materie de legislație nu sunt modificări, dar vrem să anunțăm oamenii că obiectivul principal al ITM pentru anul 2017 este depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale de angajare și, desigur, să tragem un semnal serios de alarmă în ceea ce privește respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă, pentru că anul trecut am avut foarte multe accidente de muncă mortale și vom discuta care sunt măsurile pe care agenții economici trebuie să le ia. Angajatorii vin și ei către noi cu problemele cu care se confruntă, în special ne sesizează problemele de fluctuație a personalului cu care se confruntă. Ne pleacă aproape 12.000 de angajați în fiecare lună. O bună parte dintre ei pleacă în străinătate, o altă parte nu vrea să lucreze și preferă să stea acasă. Vom discuta cu angajatorii modul de abordare a acestei probleme și rolul serviciului de Resurse Umane”, a spus Pavel Kașai, inspector șef al ITM Timiș.

Sursa foto: sursadevest.ro