Prioritatile PSD pentru 2019, in judetul Timis

Prioritatile PSD pentru 2019, in judetul Timis

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Călin Dobra, președintele interimar PSD Timiș, a declarat, joi 14 februarie, că pentru PSD domeniul sănătății este prioritatea numărul unu, atât la nivel județean, cât și național.

Vă asigur că Spitalul de Copii din Timiș va primi finanțarea în totalitate pentru ca în 2019 să fie finalizat. Cele 15 milioane de lei vor fi acordate de Ministerul Sănătății în condițiile în care Primăria Timișoara va aloca partea asumată. Institutul de Oncologie se regăsește în proiectul de buget și rămâne un obiectiv foarte important susținut de echipa PSD”, a spus Dobra.

Din păcate trebuie reluate toate procedurile. Este vorba de refacerea expertizei tehnice la clădirea de pe Totontalului, un nou studiu de fezabilitate și organizarea licitației pentru proiectare. În acest moment institutul are sumele alocate pentru documentație. Apoi vor fi alocate sumele pentru investiția propriu-zisă. Proiectrul pentru Clinica de mari arși, Clinica de  Terapia Intensivă și Unitatea de Primiri Urgențe este gestionat de Consiliul Județean Timiș și de Spitalul Județean Timiș.

Acestea sunt trei dintre proiectele majore care vor prinde contur în 2019 și au finanțare. De asemenea, pentru dezvoltarea sistemului de învățământ, sumele sunt alocate încă din 2018. Este vorba de construirea de noi grădinițe și școli, dar și pentru reabilitarea altora, în funcție de solicitara UAT-urilor”, a precizat Dobra.

Prin PNDL2 s-au alocat pentru Timiș. 750 de milioane de lei, care  merg și pentru infrastructura rutieră și pentru apă canal, dar în mod special, spre sistemul de învățământ – creșe grădinițe și școli.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, proiectele susținute de echipa PSD Timiș sunt următoarele: descărcare de pe autostradă de pe Calea Aradului. Este deja depus pentru obținerea avizului de la Mediu și autostrada Timișoara –Moravița. Se face deja studiul de fezabilitate.

Proiectul pentru construcția centurii de Sud a Timișoarei este semnat și în acest moment este în lucru proiectarea. Are termen de realizare 6 luni. Lucrările vor începe în vara acestui an. Are și suma asigurată pentru execuție.

Acestea sunt proiectele majore care au fost prinse de Guvernul României în proiectul bugetului de stat, iar sumele direcționate către ministerele de resort. În 2019 -2020 vor prinde contur”, a subliniat Călin Dobra, joi 14 februarie.

Gh. M.