Prioritățile consilierilor locali USR în carantină la Timișoara: bicicliștii să pedaleze pe străzile pietonale din centrul orașului

Prioritățile consilierilor locali USR în carantină la Timișoara: bicicliștii să pedaleze pe străzile pietonale din centrul orașului

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
În loc de măsuri concrete pentru mediul economic, Horeca și scăderea numărului de infectări cu coronavirus, USR Timiș are cu totul și cu totul alte priorități. Și anume ca bicicliștii să poată pedala, din nou, prin centru orașului, în zona pietonală. Trei consilieri locali ai USR au depus un proiect pentru eliminarea amenzilor, pe care ei le consideră abuzive. Că asta-i prioritatea în Timișoara.
În 2013 și apoi în 2017, fostul primar și administrația liberală au adoptat două Hotărâri de Consiliu Local (HCL) absurde, care prevăd amenzi mari (peste cele din Codul Rutier) pentru folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală. În baza acestor Hotărâri, sute de timișoreni au fost amendați în ultimii ani.  Prin colegii noștri consilieri Ana Munteanu Dan Reșitnec și Ovidiu Merean am depus un proiect de anulare a acestor HCL-uri, un prim pas spre întoarcerea la normalitate și spre un oraș în care toți cetățenii sunt tratați cu respect”, transmite USR Timiș.
Proiectul va parcurge toții pașii prevăzuți de legea transparenței, spun useriștii.
Nu este treaba politicienilor să decidă după bunul plac cine pe unde poate circula. Pentru asta trebuie să avem o Comisie de Circulație a Primăriei funcțională, unde specialiștii să se pronunțe în spețe care țin de siguranța pietonilor, cicliștilor și a șoferilor. Proiectul va parcurge în perioada următoare toți pașii prevăzuți de legea transparenței: va fi publicat pe site-ul Primăriei, se va afla pentru 30 de zile în dezbatere publică și apoi va urma votul în consiliul local. Abia la finalul acestui proces măsurile vor rămâne definitive, efectul imediat fiind eliminarea acelor amenzi suplimentare codului rutier“, mai transmite USR Timiș.
Conform Codului Rutier, în zonele cu restricții, bicicliștii pot lua amenzi între 870 și 1.160 de lei, iar cele pentru mijloace alternative sunt cuprinse între 200 și 800 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *