Principesa Margareta şi Principele Radu, la Nunta de aur a Regelui Constantin al II-lea și Reginei Anne-Marie ai Elenilor

Principesa Margareta şi Principele Radu, la Nunta de aur a Regelui Constantin al II-lea și Reginei Anne-Marie ai Elenilor

- in Actualitate, Locale
0

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au reprezentat Familia Regală a României, joi, 18 septembrie, în Atena, la Nunta de Aur a Majestăților Lor Regele Constantin al II-lea și Regina Anne-Marie ai Elenilor.

 

Altețele Lor Regale au participat la dineul oferit de Familia Regală a Greciei la Yacht Club, în Atena. Printre invitați s-au numărat Regina Margareta a II-a a Danemarcei, precum și Regina Sofia a Spaniei. De asemenea, au mai luat parte numeroși membri ai Familiilor Regale ale Greciei, Austriei, Germaniei, Bulgariei, Serbiei și Iordaniei.

Familiile Regale ale României și Greciei se înrudesc prin Regina Mamă Elena, născută Principesă a Greciei și Danemarcei, fiica Regelui Constantin I al Elenilor și, totodată, sora Regelui George al II-lea și a Regelui Pavlos ai Elenilor. Regele George al II-lea a fost căsătorit cu Principesa Elisabeta, sora Regelui Carol al II-lea, iar, Regele Pavlos este tatăl Reginei Sofia a Spaniei și al Regelui Constantin al II-lea.

Regele Constantin al II-lea, alături de Regele Mihai, este nașul de cununie al Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu. Principesa Moștenitoare a fost domnișoară de onoare la nunta Majestăților Lor Regele Constantin al II-lea și Regina Anne-Marie care a avut loc, în ziua de 18 septembrie 1964, tot la Yacht Club, în Atena. Familia Regală a României petrecea adeseori sărbătorile de Paște la Castelul Tatoi, la invitația Familiei Regale a Greciei.

În anul 2008, Regele Constantin al II-lea și Regina Anne-Marie ai Elenilor au participat la Nunta de Diamant a Majestăților Lor Regele Mihai și Regina Ana. În anul 2012, Principele Nikolaos al Greciei, fiul Regelui Constantin al II-lea și al Reginei Anne-Marie, a fost oaspetele Familiei Regale a României.

Cea mai recentă întâlnire a Familiilor Regale ale României și Greciei a avut loc în anul 2012, cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *