Primul Zambet, la Maternitatea Odobescu si Clinica Bega din Timisoara

Primul Zambet, la Maternitatea Odobescu si Clinica Bega din Timisoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Primul Zâmbet ajunge în 30 de maternități din țară, inclusiv pentru mămicile internate în Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” Timișoara, Maternitatea Odobescu, dar și în Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, Maternitatea Bega.

Organizația Salvați Copiii și o firmă au lansat proiectul Primul Zâmbet, prin care oferă mamelor din 30 de maternități din România, printre care și în Maternitatea Odobescu din Timișoara și Clinica Bega, complete cu lucruri necesare bebelușilor, esențiale pentru primele săptămâni de viață – și care pot însemna un sprijin major pentru părinții din comunități vulnerabile.

Proiectul cutiilor Primul Zâmbet are la bază conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box),  o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalității infantile în această țară. În prezent, Finlanda are cea mai mică rată a mortalității infantile din Europa, în timp ce la nivelul României, aceasta este cea mai ridicată din Europa.

Gh. M.