Primul tramvai nou, realizat in Turcia, a ajuns la Timisoara. Va circula o luna pe linia 1, in teste

Primul tramvai nou, realizat in Turcia, a ajuns la Timisoara. Va circula o luna pe linia 1, in teste

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Timișoara are primul tramvai nou, după 50 de ani. Garnitura a fost realizată la o fabrică din Turcia, iar noaptea trecută a fost descărcată pe șine, în zona Catedralei Mitropolitane.

Este un moment important pentru Timișoara, pentru sistemul de mobilitate din Timișoara, pentru transportul comun în Timișoara. Avem primul tramvai nou din ultimii 50 de ani. Este un proiect care are o amploare uriașă, vorbim despre 21 de tramvaie, în total. Acest tramvai a fost făcut pentru Timișoara, nu l-am comandat din catalog”, a declarat Dominic Fritz.

În capitala Banatului, noul tramvai care costă două milioane de euro va circula pe traseul liniei 1 timp de o lună, în teste. În cazul în care lucrurile merg bine, atunci tramvaiul va putea fi omologat, iar fabrica din Turcia va realiza și celelalte 20 de garnituri noi pentru Timișoara.

Acest tramvai este doar un simbol pentru ceea ce vom face, doar un început pentru tot transportul în comun din Timișoara, care în următorii ani se va îmbunătăți. Împreună cu STPT vom face o mare transformare a întregului sistem de mobilitate în Timișoara și ne bucurăm foarte mult că în această zi istorică putem porni pe acest drum”, a explicat Dominic Fritz.

Foto: Facebook Constantin Duma

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *