Primele locații ilegale de pe malul Begăi, puse la pământ de buldozere

Primele locații ilegale de pe malul Begăi, puse la pământ de buldozere

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

După ce a câștigat definitiv în instanță, Primăria Timișoara a trecut la treabă. Așadar, miercuri dimineață, buldozerele au început să pună la pământ primele locații ilegale de pe malul Begăi.

Azi dimineață am început acțiunea de demolare pe malul Begăi. Am început să punem în practică două dispoziții de demolare pe care le-am emis deja în luna aprilie. Întâi am notificat cei care ocupă ilegal aceste spații să-și demoleze spațiile singuri, nu au făcut-o, acum o facem noi. Bineînțeles că mai târziu le vom imputa aceste costuri. Două instanțe au confirmat că aceste dispoziții de demolare sunt legale și sunt în vigoare, adică au pierdut aceste litigii pentru suspendarea dispoziției de două ori. Am așteptat acest moment și cred că mulți timișoreni au așteptat acest moment, și acum intrăm cu multă hotărâre, cu forță și cu determinarea să redăm aceste spații timișorenilor”, a declarat Dominic Fritz.

Potrivit primarului Timișoarei, după ce locațiile ilegale vor fi demolate, pe terenurile libere vor fi amenajate spații verzi, accesibile tuturor cetățenilor.

Bineînțeles că am asistat și încă vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări, avocați cu voce gravă, atacuri prin ricoșeu, live-uri disperate. Dar nu ne vom opri. Redăm timișorenilor patrimoniul lor. Unde au fost terase ilegale, clădiri șubrede și betoane sparte, va fi spațiu verde. Pentru că orașul e al nostru al tuturor, nu al șmecherilor”, a afirmat edilul-șef.

Primele clădiri ridicate ilegal care au fost demolate în această dimineață aparțin Terasei Boss de pe bulevardul Vasile Pârvan. „Terasa Boss” a ocupat o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare estimată la 2,6 milioane euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *