Primarul Timișoarei: “Nu se măresc taxele și impozitele locale, în 2018”

Primarul Timișoarei: “Nu se măresc taxele și impozitele locale, în 2018”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vești bune aduse de Nicolae Robu pentru timișoreni, astăzi. Edilul spune că nu vor crește taxele și impozitele locale pe anul 2018, deși bugetul municipalității va scădea cu 33 de milioane de euro pe an din cauza modificărilor fiscale.

Așa cum am dovedit-o din 2012 de când sunt primar, eu sunt un liberal autentic și, pe cale de consecință, sunt partizanul fiscalității cât mai scăzute. Așa se face că, de când sunt primar, am scăzut mereu taxele și impozitele locale, făcând din Timișoara orașul reședință de județ cu cea mai mică fiscalitate. Și tot așa se face că eu nu contest noul cod fiscal global, ci, dimpotrivă, apreciez unele prevederi, cum ar fi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Ce am contestat și contest este neridicarea cotei părți din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41.75%, cât este actualmente, la 66.8%, cât ar trebui să devină, pentru ca bugetele locale să nu scadă datorită scăderii impozitului pe venit. Neridicarea conduce, în lipsa altor măsuri compensatorii, în cazul municipiului Timișoara, la scăderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai puțin de 33 milioane euro pe an! Scădere pur și simplu insurmontabilă! Într-o atare situație, la disperare, evident că orice primar se gândește la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scăderii și anume, la creșterea taxelor și impozitelor locale”, a explicat Nicolae Robu, într-o postare pe Facebook.

Primarul Timișoarei a mai precizat că va face presiune pe Guvernul PSD să dea banii înapoi municipalității, motiv pentru care, în anul 2018, cetățenii vor plăti “foarte puțin”.

Ei bine, cumpănind mult asupra problemei, am decis să asum păstrarea tuturor taxelor și impozitelor locale pentru anul 2018 exact la valorile din 2017! Și să continui, bineînțeles, să pun presiune pe Guvernul hrăpăreț PSD-isto ALDE-ist să ne dea banii înapoi – banii noștri! Deci, stimați timișoreni persoane fizice și stimați gestionari de afaceri pe raza municipiului Timișoara, în 2018, veți plăti la bugetul local tot atât cât ați plătit și în 2017 -adică: foarte puțin!-. Fie să aveți venituri, respectiv profituri cât mai mari și orașul să prospere prin prosperitatea dv.”, a mai scris Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.