Nicolae Robu, acuzat de discriminare dupa ce a interzis difuzarea manelelor in timpul evenimentelor organizate de primarie

Nicolae Robu, acuzat de discriminare dupa ce a interzis difuzarea manelelor in timpul evenimentelor organizate de primarie

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Veste proastă primită de primarul Nicolae Robu. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a hotărât, astăzi, că decizia primarului Timișoarei de a interzice difuzarea manelelor în cadrul evenimentelor organizate de către instituțiile din subordine este una discriminatorie, care încalcă dreptul la demnitate.

“Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7/8 voturi“, a informat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Vă reamintim că, în toamna anului trecut, primarul Nicolae Robu a luat decizia de a interzice difuzarea de manele în timpul evenimentelor organizate de municipalitate, dar și prepararea micilor în spațiile publice din Timișoara. Asta după ce o filmare în care un lăutar îi făcea dedicații pe scena din Piața Traian a devenit virală pe Internet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *