Primarul Sorin Munteanu, alături de 20 de voluntari, a plantat 200 de arbori în centrul Buziașului

Primarul Sorin Munteanu, alături de 20 de voluntari, a plantat 200 de arbori în centrul Buziașului

- in Administratie, Locale, Stiri
0

În cadrul unui amplu eveniment ecologic intitulat „Plant a tree – give a new life”, peste 20 de voluntari, alături de primarul orașului Buziaș, Munteanu Sorin, au participat activ la plantarea a 200 de arbori (platan, stejar roșu și tei românesc) în zona Piața Libertății din Buziaș.

Ei au contribuit, astfel, în frunte cu edilul comunității, la înverzirea și înfrumusețarea acelei zone. Plantarea a fost realizată în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră „Eco-Edu Banat”, dezvoltat de Asociația Miltonia împreună cu partenerul său din Serbia „Centrul de voluntariat și mișcarea de conservare a naturii Pančevo”, cu finanțare de Uniunea Europeană.

Prin implementarea proiectului EEB, mergând pe premisa că poluarea nu cunoaște granițe de niciun fel, cei doi parteneri își propun să consolideze cooperarea transfrontalieră în vederea protecției mediului în regiunea Banat, atât în Serbia cât și în România.

Baza proiectului nostru este reprezentată de educația ecologică a diferitelor grupuri de copii și tineri, aceasta fiind un proces care contribuie la dezvoltarea competențelor și atitudinilor necesare pentru a proteja mediul prin înțelegerea importanței și impactului unei bune relaționări între oameni și natură.

Aportul nostru în mișcarea de protejare a naturii mai este manifestat și prin: – realizarea unui tur ecologic virtual creat pe ruta cartografiată de-a lungul văii râului Timiș, în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră Eco Timiș – un nou produs turistic, implementat în parteneriat cu APDT Timiș – tur realizat de Miltonia, prin care încurajăm turismul ecologic subliniind importanța respectării naturii; – Elaborarea unui ghid specific în vederea reducerii gradului de poluare existent – dezvoltat de PGCVP eeb.rs, partenerul nostru din Serbia”, explică Suzana Stoianovici.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *