Primarul Robu umple Timisoara de camere de supraveghere

Primarul Robu umple Timisoara de camere de supraveghere

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vom ajunge să avem camere video de supraveghere la toate colțurile. Nicolae Robu a anunțat că Primăria Timișoara a cumpărat recent încă 54 de astfel de camere, urmând ca acestea să fie montate începând de săptămâna viitoare.

Camerele vor fi folosite în special pentru prinderea timișorenilor care aruncă gunoaie pe domeniul public, conform edilului-șef.

Am semnat contractul pentru achiziția a 54 de camere video, în vederea monitorizării rampelor de gunoi, dar a monitorizării în general în zonele unde ele vor fi montate, astfel încât să descurajăm în primul rând orice fapte ilegale și inclusiv aceste depuneri de gunoaie în locuri nepermise, dar sigur că sunt destinate inclusiv să-i prindem pe cei care nu se lasă descurajați. Valoarea totală a acestor 54 de camere video este de 134.460 de lei, fără TVA. Menționez că și aceste camere vor fi conectate la Centrul de monitorizare și supraveghere al Poliției Locale, un centru destul de puternic, cu includerea în sistem și a acestor 54 de camere, care devine sensibil mai puternic. Menționez că tot ce transmit camerele se stochează și rămâne stocat pentru 30 de zile. Dacă în 30 de zile nu prezintă interes acele informații, atunci se face suprascriere peste ele a noilor informații, ca să nu risipim capacități de memorare în mod inutil“, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a lăudat noile camere video cumpărate, precizând că sunt foarte performante și au o serie de dotări, printre care detecția facială sau detecție a mișcării.

Camerele sunt performante, cu diverse funcții, precum detecție mișcare, așa numitul ROI, Region of Interest, cu anumită bătaie pe ceea ce prezintă interes, stabilizare a informației, detecție intruși, detecție obiecte abandonate, detecție obiecte lipsă, detecție facială, inclusiv. Iată cât sunt de performante, încât va fi posibil să fie identificate persoane căutate. Se dă fața căutată și camerele sesizează în momentul în care întâlnesc acea față. Vor fi foarte utile aceste camere și pentru a-i prinde pe cei ce distrug, pe cei ce fac să dispară anumite obiecte, precum și pe cei care abandonează diferite obiecte, respectiv pe răufăcători, în general, pe care o să-i introducem în sistem atunci când ei trebuie căutați și prinși“, a mai spus Robu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *