Primarul Robu nu vede nimic grav că Nestle își închide fabrica din Timișoara

Primarul Robu nu vede nimic grav că Nestle își închide fabrica din Timișoara

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0
nestle

Aproape 400 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă. Nestle România a anunțat vineri, 11 ianuarir, că își închide fabrica din Timișaora, până la sfârșitul lunii mai a acestui an. Motivul ar fi acela că fabrica va fi mutată în Ungaria. Astfel, 388 de angajați vor fi disponibilizați.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu susține că nu știe de ce reprezentanții companiei au luat decizia de a închide fabrica din Timișoara, dar că acest lucru nu reprezintă o “dramă socială”.

Nu știu nimic, nu știu cauza, sigur că îmi pare rău că se întâmplă așa. Îmi pare rău de oamenii respectivi, dar vreau să îi încurajez să nu-și facă probleme, pentru că, din fericire, în Timișoara se găsesc locuri de muncă și poate vor ajunge să aibă un loc de muncă chiar mai bun. Sigur, presupun că este neplăcut, pentru că s-au obișnuit acolo, e neplăcut să trebuiască să-și caute loc de muncă, dar suntem într-o societate în care astfel de lucruri se întâmplă, trebuie să fim conștienți. Din fericire, Timișoara este în plină dezvoltare, se creează noi și noi locuri de muncă și nu se produc drame sociale când o firmă se închide”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.