Primarul Robu explică de ce s-a renunțat la obligativitatea purtării mănușilor, la Timișoara: “Multă lume nu știe să le folosească corect”

Primarul Robu explică de ce s-a renunțat la obligativitatea purtării mănușilor, la Timișoara: “Multă lume nu știe să le folosească corect”

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu a ținut să vină cu mai multe precizări, joi seară, pe contul său de Facebook, cu privire la renunțarea la obligativitatea purtării de mănuși. Vă reamintim că, începând de miercuri, 22 aprilie, timișorenii sunt nevoiți să poarte măști atunci când circulă cu mijloacele de transport în comun sau intră în spații închise. Cei care nu se conformează, riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Primarul Timișoarei a detaliat că a renunțat la obligativitatea purtării mănușilor după ce atât cetățenii, cât și comercianții s-au plâns că au probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu aceste produse.

Având în vedere semnalele primite, pe de o parte, de la cetățeni, pe de altă parte de la comercianți, cu privire la procurabilitatea mănușilor, în contextul în care medicii ne spun despre ele că da, sunt utile ca măsură de protecție contra virusului SARS-CoV-2, dar sunt utile numai dacă sunt folosite corect, însă foarte multă lume nu știe să le folosească corect, ceea ce înseamnă că purtarea lor prezintă și anumite vulnerabilități, la solicitarea mea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Timișoara a decis astăzi eliminarea obligativității purtării mănușilor“, a scris pe Facebook, primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef a ținut și să enumere două locuri din care cetățenii pot cumpăra măști de protecție, precum și prețurile de vânzare al acestor produse, care sunt cuprinse între 2,36 lei și 2,98 lei.