Primarul Robu explică de ce Cătălin Iapă a ajuns secretar de stat: “Este un tânăr foarte serios și competent”

Primarul Robu explică de ce Cătălin Iapă a ajuns secretar de stat: “Este un tânăr foarte serios și competent”

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Cătălin Iapă, fostul consilier personal al primarului Robu, a ajuns secretar de stat în Ministerul Dezvoltării pentru că este un tânăr serios și competent. Cel puțin asta susține Nicolae Robu, care are doar cuvinte de laudă la adresa fostului său consilier personal din ultimii aproape trei ani. Primarul Timișoarei a recunoscut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că el este cel care l-a recomandat pe Iapă pentru această funcție.

Un tânăr colaborator al meu, Cătălin Iapă, a devenit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. S-a întâmplat asta, evident, cu susținerea mea. Eu am încredere în tineri, în general. (…) Dar nu este suficient să promovezi pe cineva numai pentru vârstă, trebuie să te uiți din toate punctele de vedere la persoana în cauză, să vezi dacă va face față postului pentru care-l susți. Cătălin Iapă a făcut o școală foarte serioasă, nu Spiru Haret, ci Universitatea Politehnica din Timișoara, s-a afirmat ca un tânăr serios încă de pe băncile studenților. A ajuns de foarte tânăr consilier personal al primarului Timișoarei și s-a ocupat de proiecte europene, nu numai, de proiecte în general din această postură“, a afirmat primarul Nicolae Robu.

După ce a fost numit în această poziție, Cătălin Iapă a fost ironizat de mai mulți adversari politici ai PNL, inclusiv Călin Dobra sau liderul USR Timiș, Cristian Moș. Primarul Nicolae Robu a ținut să le transmită celor care l-au criticat pe Iapă un mesaj. Unii și-au permis să facă bășcălie din această numire. Este treaba lor, dar asta nu denotă decât îngustimea lor. Eu am promovat un tânăr foarte serios, competent, dedicat, care atunci când se angajează în ceva, chiar muncește enorm. Am încredere în el că va face treabă foarte bună“, a precizat primarul Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *