Primarul Robu, dupa ce Retim nu mai goleste cosurile de gunoi din Timisoara: “Orasul nu va ramane murdar”

Primarul Robu, dupa ce Retim nu mai goleste cosurile de gunoi din Timisoara: “Orasul nu va ramane murdar”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Începând de joi, 1 noiembrie, în locul Retim se va ocupa de golirea gunoiului din coșuri Horticultura. Decizia a fost luată de Primăria Timișoara după ce licitația privind desemnarea unei noi firme care să se ocupe de acest serviciu nu a fost finalizată, iar contractul cu Retim a expirat.

Pe de altă parte, deși Horticultura golește coșurile de gunoi și curăță în jurul lor cu doar 20 de oameni și două utilaje, Nicolae Robu spune că nu sunt motive de îngrijorare și că orașul nu va fi murdar.

Eu am cerut Horticulturii să se mobilizeze corespunzător, să profităm de faptul că în această perioadă nu e de lucru cine știe ce la spațiile verzi și atunci să fie mobilizată forța de muncă atât cât e necesară pentru ca orașul să fie curat. Deci nu suntem în fața niciunei nenorociri, așa cum și-ar fi dorit unii. Nu vom vedea un oraș îmbâcsnit de gunoaie, așa cum și-ar fi dorit unii, ca să poată apoi împroșca cu noroi“, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului Timișoarei, deși Horticultura nu este obligată să măture și străzile, acest lucru se va întâmpla. “Scrie câți centimetri în jurul coșurilor de gunoi trebuie să curețe? Nu scrie, deci în jurul lor unde e nevoie. Bulevardele o să fie spălate tot de Horticultura, pentru că sunt coșuri și pe marginea bulevardelor. Facem tot posibil ca Horticultura să ridice gunoaiele din coșuri astfel încât orașul să nu fie unul murdar“, a detaliat edilul.