Primarul Robu, despre cei care spun că Timișoara este un oraș poluat: “Sunt turbați de frustrare”

Primarul Robu, despre cei care spun că Timișoara este un oraș poluat: “Sunt turbați de frustrare”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Semnal de alarmă tras de USR Timiș. Reprezentanții formațiunii politice susțin că Timișoara a ajuns să fie mai poluată decât Beijing. Asta după ce, în ultimele zile, capitala Banatului a fost învăluită într-un praf dens, USR Timiș dând vina pe neglijarea șantierilor din oraș și pe încurajarea mersului cu mașina, în detrimentul transportului public și al celui anternativ.

Domnule Robu, zilele astea am văzut oameni cu măști pe față. Alții au evitat să iasă din casă sau le-au zis copiilor să nu mai iasă afară. Cu toții suferim că trebuie să de pe urma aerului tot mai prost, chiar și dumneavoastră. Aveți un plan să faceți Timișoara respirabilă?, a transmis USR Timiș.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu a ținut să le răspundă celor din USR Timiș, pe contul său de Facebook, precizând că sunt “turbați de frustrare”.

Ce oameni sunt aceia care, turbați de frustrare că în jurul lor se întâmplă fără ei, ba mai mult, în pofida încercărilor lor de boicot, atâtea și atâtea lucruri bune, își împroașcă orașul cu noroi, zi de zi, fără rușine! Tema mai nouă este calitatea aerului, afectată, chipurile, de modernizarea în forță (evident, cu concluzia: stop modernizării în forță, mai ales că ea este aducătoare de voturi pentru cei ce o fac, nu?!). Da, calitatea aerului în Timișoara nu ne mulțumește, am vrea ca ea să fie mult mai bună și acționăm în acest sens -noi, cu fapte, nu cu vorbe, nu cu circ, precum ei!-! Dar, așa cum e ea, Timișoara a reușit, cu mine ca primar, să fie singurul oraș din România scos de pe lista de infringement a Uniunii Europene, îmbunătățindu-și radical parametrii aerului. Și nimeni nu va putea contrazice acest lucru fără a cădea în penibil, pentru că vorbim de lucruri verificabile oficial, nu de păreri! Eu atașez prezentei postări print screen-uri de astăzi, de pe unul din site-urile Organizației Mondiale a Sănătății. Oricine poate vedea limpede că aerul în Timișoara este în zona “SAFE”, în timp ce în Cluj, Oradea și București sunt depășiri ale pragului admis cu 70%, 40%, respectiv 120%. Dar, acolo, nimeni nu îndeamnă -cât ridicol și totodată câtă ticăloșie!- la folosirea măștilor, a scris pe Facebook, primarul Nicolae Robu.