Primarul Robu: Centura de Sud ar trebui sa fi gata pana la sfarsitul lui 2020, nu in 2022

Primarul Robu: Centura de Sud ar trebui sa fi gata pana la sfarsitul lui 2020, nu in 2022

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
centura de sud

Un moment important va avea loc, mâine, la sediul Consiliului Județean Timiș. Concret, se va semna contractul de proiectare și execuție a lucrărilor la Centura de Sud a Timișoarei. La eveniment participă președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, oficialități CNAIR și reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu a postat, în această seară, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a precizat că și-ar dori ca centura de sud a Timișoarei să fie terminată până la sfârșitul anului 2020, având în vedere că în 2021 vom fi Capitală Culturală Europeană.

Vă reamintesc, centura costă are o lungime de circa 26 kilometri, este cu o bandă pe sens (păcat că nu-i mai lată, dar… fie, “merge și-așa”) și leagă drumul spre Lugoj de drumul spre Stamora-Moravița. Evident, darea ei în folosință va scăpa orașul de o mulțime de TIR-uri și alte camioane, care ne strică drumurile, produc aglomerație, zgomot, praf, vibrații, poluare, uzuri ale mașinilor, fisuri în clădiri și alte rele! Tocmai de aceea, ea trebuie să aibă loc cât mai devreme! Nu în 2022, cum e preconizat -doar suntem în câmpie, nu?!-, ci la finele lui 2020, dat fiind și că în 2021, Timișoara va fi capitală europeană a culturii și n-o să exercităm acest înalt titlu cu TIR-urile prin oraș“, este de părere primarul Nicolae Robu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *