Primarul Nicolae Robu: am plantat 17 copaci la fiecare pom taiat în Timisoara

Primarul Nicolae Robu: am plantat 17 copaci la fiecare pom taiat în Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Nicolae Robu a ținut să prezinte o serie de statistici pentru a demonstra că, în perioada celor două mandate de primar al Timișoarei, a plantat mult mai mulți copaci decât a tăiat, în ciuda criticilor care au venit la adresa sa, în acest sens.

S-a tot spus că administrația Robu a lăsat orașul fără copaci. Cât de nerușinat trebuie să fie cineva să spună asta, cât de incorect, de necinstit, când oricine poate vedea ce s-a întâmplat în oraș. (…) Situația este următoarea. Arbori tăiați, avem două categorii de evidență a tăierilor: pentru a se face posibile noile amenajări, din 2012 și până la sfârșitul anului 2019, 864 de arbori s-au tăiat. Avem și arbori tăiați la solicitarea cetățenilor, prezentând insecuritate: arbori șubreziți de bătrânețe, șubreziți de boli, șubreziți de fenomenele meteo, smulși de furtuni. A treia categorie – în campanii de asanare, ei reprezintă, de fapt, majoritatea. S-a tăiat întreaga vegetație, de la puieți la arbori mari, totul fiind crescut spontan, pe terenuri virane. Toate aceste subcategorii totalizează 14.853 de copaci. În total, cei tăiați pentru modernizarea orașului în campania de dezvoltare în forță a orașului sunt 864, cei tăiați din motivele enumerate sunt 14.853. Adunând cele două numere, rezultă total arbori tăiați 15.717“, a explicat primarul Nicolae Robu.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei a afirmat că deși au fost tăiați 15.717 copaci în cei opt ani, au fost plantați mult mai mulți. Este vorba de 19.459 de arbori.

Am plantat pe aliniamente stradale, pe malurile Begăi, în parcuri, în locuri de joacă, în piețe și în scuaruri 29.459 de arbori, în acest timp. Să zicem că în locul celor 14.853 pe care i-am tăiat în alt context decât datorită modernizării, unde eu nici nu sunt implicat, am plantat câte unul, asta înseamnă că din cei 29.459 arbori, 14.853 sunt în compensarea la ceea ce am tăiat. Și rămân atunci 14.606, care înseamnă că au fost plantați în locul celor tăiați pentru dezvoltare, deci, în locul fiecărui copac tăiat în Timișoara în acești ani ca preț pentru modernizarea orașului, nu aveam ce face, trebuia să îi tăiem, am plantat 17 alții“, a detaliat Robu.