Primarul Robu a decis: dispare trotuarul controversat din centrul Timișoarei

Primarul Robu a decis: dispare trotuarul controversat din centrul Timișoarei

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu a luat o decizie în ceea ce privește reabilitarea trotuarelor din zona centrală a Timișoarei.

În această săptămână, mai mulți timișoreni s-au arătat revoltați de modul în care municipalitatea intenționa să amenajeze trotuarul din fața Palatului Dicasterial, de pe str. Martin Luther. Și anume, au fost folosite dale albe și gri, care au fost așezate într-un mod criticat chiar și de Direcția de Cultură Timiș.

Ieri, primarul Nicolae Robu a efectuat o vizită pe teren, iar în urma unor analize, a decis că aceste dale nu se pretează a fi folosite pe strada respectivă.

Concret, primarul Timișoarei a decis ca în toată zona veche, pe lângă Palatul Dicasterial, pe Str. Martin Luther, apoi pe Str. Proclamația de la Timișoara, de la Str. Martin Luther până la Piața Sf. Gheorghe, pe ambele părți, trotuarul va fi realizat din piatră naturală, de tip andezit, din aceeași carieră ca și cea de pe mijlocul Str. Eugeniu de Savoya, deci monocromă, gri.

Totodată, prin fața Hotelului Continental, pe Bd. Revoluției, apoi pe Bd. Ion C. Brătianu, Bd. 20 Decembrie 1989, Bd. Michelangelo și pe celelalte străzi din zonă, trotuarul va fi realizat din plăcile din material artificial în nuanțe de gri, folosite pe lângă Palatul Dicasterial, care au făcut vâlvă pe Facebook.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *