Primarul Nicolae Robu vrea să închidă HEAVEN şi NO NAME. Ce spune edilul că face în locul cluburilor de fiţe

Primarul Nicolae Robu vrea să închidă HEAVEN şi NO NAME. Ce spune edilul că face în locul cluburilor de fiţe

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Cluburile de fiţe din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” vor dispărea, dar va apărea un campus sportiv, acesta este noul vis al primarului Nicolae Robu. Este vorba de un stadion cu 40.000 de locuri, bazin olimpic de înot, o sală polivalentă de 15.000 de locuri, hotel, velodrom şi o parcare subterană.

Primarul Nicolae Robu şi-a prezentat vineri planurile pentru viitorul campus sportiv. Dar pentru a se realiza campusul vor trebui desfiinţate cluburile din zonă. “Aici avem amplasamentul noului stadion, cu o capacitate de peste 40.000 de locuri va fi pe bulevardul Sudului la intersecţia cu Liviu Rebreanu. Pe viitor, bulevardul va fi prelungit şi va ajunge pe strada Pestalozzi. Aici vom mai avea un bazin olimpic de înot, o sală polivalentă de 15.000 de locuri. Apoi, după Stadionul Dan Păltinişanu avem Baza Politehnicii, cu terenurile în aer liber, cu acea cabană multifuncţională, cu sala de sport, bazinul de înot şi sala de sport pe care o facem noi în colaborare cu Politehnica. Pentru a face tot ce am prezentat aici, va trebui să desființăm clubăraiul din zonă. O să facem asta aplicând legile existând în România, și nu altfel. Timișoara va avea un campus sportiv care se va întinde pe o arie imensă, de la viitoarea prelungire a Bd. Sudului, pe strada Cerna, apoi pe Podeanu, Surorile Martir Caceu, Arieș, L. Rebreanu. Toată această zonă va fi o zonă a sportului”, a spus, vineri, primarul Nicolae Robu.

Finanţare încă nu există, dar obiectivele s-ar putea îndeplinii cu fonduri europene, de la bugetul local şi Guvern. “Acum suntem în faza de master-plan. Evident că vor fi necesare, pentru unele obiective, fonduri de la Guvernul României, pentru că nu vor fi finanțabile prin Uniunea Europeană. Alte obiective pot fi realizate din venituri proprii, altele pot fi făcute inclusiv prin parteneriat public-privat. Asta este o altă etapă”, a mai spus Robu. Machete a fost realizată de specialiştii care lucrează la Planul Urbanistic General al Timişoarei, PUG care încă nu a fost aprobat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *