Primarul Nicolae Robu vrea minuni în zona Soarelui

Primarul Nicolae Robu vrea minuni în zona Soarelui

Bulevardul Sudului intră în șantier. Se vor face patru benzi, piste de biciclete, parcări și zone verzi, iar lucrarea ar trebui să fie gata în zece luni. Primarul Nicolae Robu estimează că lucrările se vor finaliza în șase luni. Este vorba despre o stradă din zona în care locuiește edilul, zona Soarelui.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată de proiectant și fixată pe caietul de sarcini la 10 luni. Sunt convins că se poate termina mult mai repede această lucrare, ca timp efectiv de lucru, acum se va lucra câte se va putea, vine iarna nu se vor putea termina lucrările până la venirea iernii, se va continua din primăvară. Perioada de întrerupere a lucrărilor, normal că se adaugă perioadei calendaristice pentru că atunci când vorbim de 10 luni, vorbim de 10 luni de lucru. Estimarea mea este că se va putea finaliza în șase luni de lucru efectiv. Și voi forța nota în sensul acesta”, a spus joi, 9 iulie, primarul Nicolae Robu.

Artera este amplasată în zona de sud-est a municipiului Timişoara și face legătura între bulevardul Liviu Rebreanu și Mareșal Constantin Prezan, având o lungime de 538 m.

Lucrările vor cuprinde: asigurarea unei lățimi a prospectului stradal cuprinsă între 31-35 m cu două benzi de circulație pe sens; amenajarea trotuarelor de 2-2,50 m, cu o suprafață totală de 3.220 mp; amenajarea pistelor pentru biciclete la o lățime de 1-1,50 m, având o suprafață totală de 1.510 mp; amenajarea de zone verzi de 1-1,50 m, cu suprafața totală de 1.620 mp; amenajarea de parcări -215 locuri, cu o suprafață totală de 2.780 mp; amenajarea a 2 benzi de circulație pe sens, cu o suprafață de 8.679 mp; modernizarea rețelelor edilitare: alimentare cu apă, conducte de canalizare, rețea de contact pentru troleibuze, canalizație subterană pentru rețele de telecomunicații, iluminat public.

Lucrările vor fi executate de SC Porr Construct SRL și costă 10.828.155 cu TVA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *